Monday, June 29, 2009

Alkisah Di BALI~~~~

Ini adalah alkisahnya aku di BAli...

Hari pertama!
Aku bersama rakan2 sampai di Bali pada jam lebeh kurang 10 malam cam tuh...10 30 sampai hotel..hotel ktorang btol2 dekat ngan Pantai Kuta,tempat paling meriah di Bali dak im so the happy!!! hotel pun ok, ade swimming pool bagai... And pastu ktorang jalan2 disekeliling pantai kuta sahaja, beli murtabak telur and mueh terang bulan..lepak dihotel and buat plan tuk hari2 strusnyer~ hebat ok..ade strategy!



HAri kedua~~
Plan kami adelah untuk ke PAntai NUSA DUA dan juga Uluwatu tuk melihat sunset!..dikatekan indah..
Kenderaan, kami memilih untuk menyewa motor! Agak gile tapi kami naik jugak motor ke tempat2 tersebut.... jauh giler kot..nak ke nusa dua dah amik mase sejam lebih..dari nusa dua ke Uluwatu pulak tambah lagi sejam lebeh..aduss~~ tapi its a fun experience, bukan senang nak naik motor gi area2 Bali! kan?
Pantai Nusa Dua cantek, tapi sunyi..best lagi pantai kuta aku rase..and kat uluwatu pulak ..tempat die cantek..tp byk giler monyet yg mencuri barang orang! PUHI btol! dah la boroi...
On the way balik ,kami macam lapar and trus merancang tuk makan kat JINBARAN yg famous tuh..MAkan kat btol2 tepi laut..best giler kowt!!



HAri Ketiga~~
KAmi naek kereta sbab tempat2 yg nak dituju memang jauh ..naek kete pun dekat 2 jam..kalo naek moto2? 3 hari barulah sampai..kami menyewa kereta dari pak Ketut dan driver kami adelah Gedey...Rancangan kami aderlah ke KINTAMANI Mountain..tgk view..memang best ar..makan pun btol2 sbelah view tuh....Pastu kami Pasar Sukawati tuk berShopping!!



Hari keempat!!
Aper ek ktorang buat hari Keempat?
Owh dah ingat! Ktorang gi Water Rafting!!!(gambar takder la rakan2...tgh rafting kalo kamera masuk air memang nahas la~~)
Sronok giler!! Balik Dari Rafting Kotorang naek kete Plak pegi Tanah LOt.Tgk Sunset LAgi!!Tanah lot nyer sunset memang terbaik!!! korang patut gi saner!
Amik gambar pun lawa giler!



HAri Kelima!! a.k.a last day!
Ayo...Sedeh sbab dah last day!! tp hari last la aku and elin akan SURFING!!! wowowww!!! excited giler nak surf...berjalan2 ditepi pantai tuk cari harga pengajar yg termurah dan kami tersangkut kat sorang mamat ni...ryan ..and partner die mamat.die pun ajar...

Step 1 : Baring kat atas board tgn pegang board pada paras dada
Step 2: Ble waktu kene berdiri, kaki diletakkan ditengah..
Step 3..berdiri tegak sampai stabil and then bengkokkan kaki mcm ala2 profesional.
Kedengaran mudah bukan?tp susah cam giler..dah la ombak besar giler..capek dong!
Lepas surf kami jalan2 kat legian sebab member aku nak sgt beli kasut FOX die..and pastu kami pergi Massage!! Balinese traditional massage..memang terbaik!!!








Sekian..
tuk yg lebih lanjut..add aku di Facebook....
tak pun search jer izzat zin
XoXo
BoBBa Boom Boom Pow!
(skang dah botak!)






































































3 comments:

r.i.f.h.a.n said...

sampai juga ko kat bali yerk bob..

add blog aku plzzzzzzzzzzzz......

azren said...

hahaha, dh botak ke kwn aku sorng nie.

muiz said...

wei member aku pun baru2 ni baru jer pergi Bali, Keinginan aku semakin memuncak nak pergi hahahhaha ditambah dgn cewek2 dari indonesia .

http://muizmisri.com