Tuesday, October 6, 2009

Hiker Blog : Gunung Stong - kalau hati bisa menari~

HAri khamis lepas aku and rakan2 UMags, bertolak with pride tuk ke kelantan kerna kami akan menaiki gunung Stong dan ayam di Kelantan itu sendiri.... Sampai JUmaat pagi dan dengan bangganye kami pun menaiki Gunung Stong utuk ke BAse Camp kami iaitu di Camp Baha..ntah saper la Encik Baha tu agaknyer~~ aku pun tak terpikir nak tanye mamat kat situ saper Baha ni sebenarnyer..
HAhahahaha

Macam biasa..kalau naik gunung adelah yg ke Belakang and jugaklah ade yg kedepan..jadi same goes to this Gunung Stong trip..no big deal la..dah biase dah berlaku... Aku actually penah naik gunung Stong nih..jadi aku pun tanyerla Pokok kat situ die ingat aku lagi tak... die kate ingat tapi die tanyer kenaper aku dah kurus..hahaha..aku tak jawab pun..aku ketawa jer... kalo aku jawab orang kater aku gila pulak cakap ngan pokok..nasib baik pokok tu memahami aku...

Pendakian ke puncak agak penat jugak sebab die mencanak macam anak2 sedang bermain sorok2..letih gak.. tapi aku agak kagum kerna dpat naik bersama BoBo and awan..bergelak ketawa sepanjang perjalanan walopun kadang2 ketawa itu harus dibuat2 untuk menghiburkan lutut aku yg asyik mengomel penat berjalan...malas nak layan bebelan lutut aku tuh kadang2...biar jer die bebel!

Sampai kepuncak tanpa sebarang kecederaan...BAlik plak.. aku berlari2 anak trun..bersama Joe..membayangkan kami sefang berlumba marathon..pancit2 pun lari jugak dan sebab licin aku buat byk breakdance dah luka2 dikaki amatlah byk!

Secara Overall aku rae best sebab kawan2 lame aku masih ader.. Din,kerol, jan , ari, El, Gee, Aus, bdk2 Shah Alam, Zarul,And Zahrul...trase macam dulu2 plak! dan bila kami berkumpul byk la bende2 bodoh akan dibual kan!

Thats all..harap boleh naik ngan korang lagi!...















Raya2!!!!

Dah terlambat ke belum ek nak citer pasal Raya?
belum kot..
Raya kali ni memang la best seperti raya2 lain sebab kami sepupu sepapat memang best....


Bergelak ketawa..berjoget zapin, menari cha-cha.. tgk wayang..makan ketupat..makan ketupat lagi...makan ketupat lagi333333X...

dan berta aku naik 4 kilo..
nasib baik minggu strusnyer trun balik 4 kilo tuh..
tenang sket ati aku..
gambar kat aku tak byk..
gambar2 formal ader la..lps salam2...nanti aku mintak kat pompuan2 tuh...
Ni jer yg ader skang...





Friday, September 4, 2009

Semua - I'm Sorry~

Memang dari dulu, aku rase mmg aku je yang bermasaalah - sampai skang aku bermasalah. Aku ok jer ngan hidup aku, ngan kawan2 aku - aku fikir ktorang akan happy ever after - Haha..aku - terus terang - aku cakap aper yg aku nak, bila aku tak suka, aku kata tak suka, bila aku kata jangan, maka janganla~~.. I thought i am so Powerfull~~ Everybody's are forced to listen to every word that came out from me~~ Blah! And now, i think, what I did was wrong.

Untill now there is one sentence yang ditujukan khas tuk aku oleh seorang kawan aku yg buat aku keep thinking...

" Bob, Ko tak penah nak paham orang, Orang jer kene paham ko"

This sentence seem very simple, tapi betul2 kene hati aku!, masuk terus and smpai skarang tak nak kuar. Bila ayat ni keluar dari salah sorang kawan aku yg paling baik - it is undoubtly sincere and true - takkan tak betul kot - Aku jadik takut - aper yg kawan2 aku pikir pasal aku~

MAybe

"Bob ni tau memerintah jer" or " Bagus sangat la dia tuh" or " menggelabah giler(betul2 nyer maksud)"

Entahla. But my reason is concrete - I want to protect them selagi aku masih hidup, and I dun wan to lose Nennie. hahaha. My friends, still safe and steady.

Nennie, description-less~~
Aku try to hang on! and to put back all the puzzles together- and i'll keep trying - eventhogh aku rase ni la SAKIT yang paling SAKIT penah aku rase - never told anyone pasal ni - haha - Sakit, sebab aku bukan lagi no. 1 . Sakit sebab aku bukan lagi the person yg ko rase the best to talk to , sakit sebab aku kene jage everyword g aku cakap so that i wont hurt u, sakit sebab dunno how to act when u kiss each other depan aku, sakit sebab dia pun kawan aku ... Sorry, but aku tahan, aku cuba bergembira! supaya ko happy, and when ko happy ngan aku, u wont leave me. but dun worry .

Aku akan cuba paham kawan2 aku , macam mana korang telah paham aku dari dulu.

Nen,Mea,Ima,Roro, BoBo, Joop, Arip, MD, Ada, Kerol, Din, Faiz, Farhan, Wan and kawan2 semua..

Maafkan aku jika aku selalu buat korang sakit. Sakit hati, sakit kepala, sakit tangan, sakit mata atau2 aper2 sakit.

Seriously..maafkan aku~ aku akan sentiasa berdoa aku akan dpt bersama korang a little longer- A little longer is enough. Amin

Kawan korang,
BoB.

Thursday, August 27, 2009

Semalam Dan Today nyer BErBUKa!!

Masa untuk menulis blog....Tp sebelum tuh..selamat berbuka pose kepada semua.

Lokasi aku sekarang : Old Town Sri Petaling
Makanan yg Di order: Ipoh Chicken Hor Fun
Minuman Pulak : Hazelnut white Coffee (The best coffee in Malaysia!)

Hurm..suppose to be ari nih ktorang buka ramai2.. tapi Bobo and Roro pulak ade graduasi mereka untuk SIMA (Congrats sisters!)... dan joop pulak tak dapat datang kerana jumaat beliau kelas penuh.. MAkanya aku berbuka pose dengan Wan HAfiza atau lebih dikenali sebagai Wan @ Ja Cun!. Owh..nennie berbuka bersame Mea di Mid... Thanks wan teman aku!

Semalam aku, Din, Roro and BoBo berbuka puase di sebuah Restoran Kecik di depan semua house . Nama Restoran tu SELERA MY. Aper yg aku and kawan2 aku makan?

Roti Nan biasa 3 keping
NAn Cheese 1 keping
Ayam Tandori 2 ketul
Keema 1 Mangkuk
Nasi KErriyani (beriyani sebenarnya) Kambing Satu Pinggan
Bawang Tempura 1 pinggan

Dan air2 minuman biase

Tgk mcm tak cukup ...(Din bukan main nak order lagi Nasi Keriyyani tu) ..tp bila makan suma dah macam ular sawa..aku nak kater satu! Semuanya RM 55.30..(agak mahal la..~~)

SELERA MY memang the BOMB!!!!!

Korang should try!

Dan besok dan hari2 seterusnya aku kene berfikir nak makan kat mane?

Any IDea? Yg sederhana HArganya dan sedap!

XoXo
BoBBa, Naked man with brain!

Friday, August 21, 2009

Khas Untuk Farhan!


This blog is dedicated to my dearest friend...


Farhan...


Sometimes, he annoyed me....tp die kawan aku, and aku sayang dia....same macam aku sayang kawan2 aku yg lain... dah lame nor dah aku kawan ngan dia...dari sekolah smpai skang...

Bila pikir2 balik...byk betol dah die berkorban tuk aku.. tak tau ar nape.. maybe sebab dia sayang aku jugak kot~~


Ada satu hari tuh, aku sorang2 dalam rumah and aku dgr mcm ade someone dalam rumah aku... aku ni dah la penakot, trus kuar dari rumah dan duk kat luar umah, aku tanpa berfikir panjang kol sumer kawan2 aku mintak diselamatkan...Farhan dtg menyelamatkan aku walopun die tgh keje... punye laju die bwk untill u know what happen? Die jatuh motor and smpai umah aku dlm keadaan darah2 and dapat tau yg sbenarnyer bunyi2 kat loteng tu adalh seekor KUCING!


hahaah...byk lagi, dia takkan komplem jika kawan2 mintak tolong..cakap ah aper jer...dia TAKKAN komplen and akan brusaha membantu aku dan rakan2...(aan,aku nak latop,heheh)


Aku nak berterus trang kat sini....hahaha..aku tak penah suke makwe ko si Ayu tu, walopun aku tau ko sayang dia.. dah la mengongkong..stiap kali aku ko and paiz nak lepak mesti ader jer prangai die buat yg membuatkan ko kene balik cepat! ...sakit ati btol.... and skang kalo die dah takder dah dlm idup ko..aku and kawan2 yg lain akan tumpang gembira..


Sorry ar kalo aku ader cakap2 belakang pasal2 ko tp aper2 pun ko ttp kawan aku smpi bile2.


Cuma, perangai2 yg annoying tu mintak buang ah jauh2 and smoga ko seljar lebih byk sushi then kiter leh buat parti sushi yg lebih hebat!!!!!



Ok aan...I love u! Faiz Love U, kawan2 aku love u...sume org love u...lebih dr MAkWE ko tu love ko!

(harap2 ayu tak bace blog nih!)


hehehe


Regards,

BoBBa~

Thursday, August 20, 2009

Pertemuan di Stesen Plaza Rakyat

Sepertu yang berada didalam blog dibawah - Cibuit rosak - dan sekarang masih rosak. JAdi kehidupan aku dah tak sama macam dulu. Kini lebih menyeksakan. AKu perlu bgn pagi, mandi(sambil gosok gigi, syampoo, cuci muka dan sabun) lepas tu gosok baju and siapkan beg then baru aku boleh gagah tuk pergi menahan teksi diluar sana untuk ke stesen keretapi berdekatan.(kamu paham2 kan jerla, aku perlu naik tren ke pejabat).

Semasa pulang, selepas membeli tiket bas tuk balik ke Kota Tinggi, aku melangkah masuk ke stesen Plaza Rakyat. Aku naik eskelator and then aku kepala aku ligat mencari kipas di dinding "Ah,kat situ ade kipas" aku bergerak kehujung. Ada dua pilihan, berdiri berdekatan kipas, atau duduk tanpa rasa angin dari kipas. Tanpa disedari, aku telah pun duduk di kerusi. MUngkin beg laptop yg berat mendorong aku ke kerusi itu. Aku duduk,mengeluar kan buku bertajuk SHORT STORIES, PLEASE! dan mula buka untuk membaca.

Aku menjeling kesebelah, ada seorang lelaki 20-an, tabligh, sedang duduk. Aku toleh dan bertanya " Nak pegi masjid Sri petaling ker?" aku jarang begini. Aku jarang start a conversation with strangers. But this is different. Dia menjawab soalan aku dengan hanya mengangguk dan senyum. Memandangkan dia tidak bersuara, aku ingin mula membaca buku kat tangan aku tuh.Tiba-tiba, " NAk ke Sri petaling juga ker?" aku terus menutup buku, duduk tegak dan menjawab " ha'a ,umah dekat situ" dan satu perbualan terus dimulakan

Kawan : Selalu pergi masjid situ?
Aku : Jumaat jer, yg lain aku keje kat luar ( aku menipu,rasa bersalah)

(tren Sampai, dia naik pintu hujung, aku naik pintu sebelahnyer.Aku nampak seat, tp aku nampak dia berdiri dihujung, aku terus bergerak ke arah dia. Tak tau kenapa, ada satu attraction nak berborak dengan dia)

Aku : Penat betul naik tren
Kawan : Hari2 naik tren ker?
Aku : Kereta rosak, tu yang naik tren ( cuba meletakkan unsur2 rendah diri)
KAwan: Owh, saya Zaid
Aku : Izzat
Aku : Buat aper kat masjid?
Zaid : Dah lama dah belajar kat situ, dah 4 tahun
Aku : Umur sekarang berape?
Zaid : 20
(maksudnya 16 tahun dah tak belajar akademik, SPM tak habis)

Aku : SPM tak habis lah nih (terlepas dari mulut aku)
Zaid: (Menggeleng2 sahaja)

Aku diam. Zaid pun Diam. Aku diam berfikir. Tak tau kenapa aku rase dia patut abiskan SPM dulu. AKu trus berfikir......Dan aku teruskan perbualan. Sengaja nak bertanya apa yg terbuku dihati mengenai remaja2 macam mereka. Mereka belajar tahfiz dan kitab yang mengambil masa 8 tahun tuk dihabiskan.....Aku berfikir, begitu kuat azam mereka. Azam atau desakan keluarga?
aku tidak tanya mengenai itu. Takut menyinggung perasaan Zaid.

Dan kami terpisah semasa menunggu teksi. Aku ke OLD TOWN white Coffee..dan dia, aku rasa..ke masjid..mana lagi?

AKu sekarang masih berfikir lagi...

XoXo,
BoBBa!

Tuesday, August 18, 2009

Cerpen Pendek : CIBUIT

Aku ada sebuah kereta, KIA RIO yang aku cintai, cinta kedua lepas kereta Proton Saga aku yg aku lebih cintai dari keter kedua aku...

Nama kereta kia aku tuh, Cibuit.
Dan nama kereta Saga lama aku tuh, Cilos.

Cilos dan Cibuit always give me troubole. If it is just trouble, aku takder masalah...tapi everytime ade trouble...duit bapak gua plus duit aku pun kene kuar... dah byk dah beb...

Kali ni aku sedeh...sebab Cibuit buat masalah yg paling besar...lebih besar dari masalah2 yang pernah dia buat sebelum nih.... aku cerita kat dia yg aku bulan ni aku ader masalah kewangan.PAsal byk bende nak kene byr..... pastu aku nampak dia senyum, senyum secara jahat. Disaat itu aku tau dia akan buat bende yg menyakitkan hati aku....

Sedang aku men-drive dia pada one day, tiba aku rase gear aku telah di-free kan..aku trus pandang ke arah gear " masih dalam "D " ni..tp kenapa begini dan selang beberapa saat kemudian CIbuit meluncur dlam gear "2".. aku tak paham..aku herit! " Cibuit, kenapa ni?!" Tapi Cibuit hanya keta terkekek2... MAknanya, aku perlu ke Hospital yg Khas tuk golongan KIA!

Dan Doktor tu kater gear box problem and gear box tidak murah! Cibuit terus ketawa gembira kerana berjaya menyakitkan hati aku..

Dan, hari ni aku trus ke kerja- menaiki dua keretapi dan satu teksi, Cibuit tinggal dirumah senang hati...

XoXo
BoBBa!

Tuesday, August 4, 2009

.......

Semalam aku lepak umah arip. Aku sampai malam. Time tu kat rumah arip sumer ade. AKu masuk2 jer nampak Nennie,Arip and Kerol tengah tengok citer cabut2 mata kat bilik arip. Pastu aku nampak Bobo and Roro tengah tengok tv and aku pegi dapur tengok Wan tengah masak tuk kitorang....Apa yg aku rase? Macam biasa aku rasa BAHAGIA.

Semua kawan2 baik aku ader kat situ and aku boleh borak2 and ketawa puas2 sampai tido. AKu kalo boleh nak camtu jer hari2...takde stress....and pastu MD pulak balik..borak lagi..tengok citer The HOuse bunny yg ader pompuan BImbo tuh..Klakar giler..lagi kelakar biler tengok ngan kawan2 yg kalakar2 jugak.

Satu lagi, Wan masak sedap giler! KAgum aku... Satu mangkuk ktorang makan sama2 4 orang...sedap2..

Before aku tido... aku tgk muka Nennie atas sofa.... Aku rase aku nak dia jadi kawan aku smpai bile2. Tak kire la dia emo ker, dia bahagia ker, Die mumbling ker... die ttp comel! hahaha...aku ttp sayang dia. Aku tau - dia sayang aku - never lesser!


XoXo
BoBBa

Monday, August 3, 2009

Message Delivered to dotdotdot..

Aku suka dia ni...dari dulu, dari aku gemuk2 dulu pun aku suka budak ni..tapi aku diam2 kan sebab aku gemuk. Orang gemuk hina dipandangan sesetengah orang kan? Jadi aku diam2 kan je yang aku suke budak nih.... Ntah kenapa aku boleh suka aku pun tak tau. Bak kate orang,cinta tu buta. Tapi buta tu la penyeksanya kan?

Aku diam2 kan lagi yg aku suka budak nih sampai aku kurus, ade jugak budak2 lain yg suka kat aku..tp aku pun tak tau kenapa aku suka kat dia jer. Padehal kalo nak diikutkan, takder la banyak sangat aku jumper or cakap ngan dia.

Jeng3x..!!

Aku dah kurus(siket ar!). Tp aku tetap takut nak ckp aku suka kat dia. Aku pun teruskan melihat dia dari jauh sebab dia kawan kepada kawan aku. Pada satu hari, aku amik nombor telepon dia. Aku mesej2 dia. Kadang2 reply, kadang2 tak...aku last2 cakap jer aku suka kat dia, dia tak tau nak kata ape kot, sebab aku tak hensem or atas sebab-sebab lain....

Sampai hari ni aku mesej2 lagi dia bagai orang bodoh walaupun dia tak reply. Tapi takper, aku rase puas bila aku dpt mesej ngan dia, mengetahui yg dia bace mesej aku bila handphone aku tulis "Message Delivered to dotdotdot". Aku akan tunggu dgn penuh perasaan adakah dia akan reply tapi kebanyakannya handphone aku terus tidak bersuara. Aku mesej " Good Morning" ,"Selamat Petang" , " Gud nite"....tapi aku rase tak pe dia tak reply...Dah memang dia takkan suka kat aku kot...

Jadi aku tak tau sampai bila aku akan jadi macam ni. Mungkin lama lagi siket kot. Lepas ni aku nak semuanya habis.kosong. Semuanya.....

BERHENTI

Aku nak BERHENTI dari jadi BODOH.


XoXo
BoBBa

Tuesday, July 28, 2009

Don't blame her!

WHo to blame?
I dont know .
But the more she suffered, the more hatred will circling around my boiling heart.

Please be strong Sunshine!
I'll will be there for you no matter what.

I love U!

Wednesday, July 15, 2009

Obses Ngan Mamat nih!


Aku bukak youtube, carik lagu Taking Back My love..ala yg Enrique nyanyi dengan Ciara tuh..ha! tulah..
pastu aku pun dengar lagu tuh....aku memang tersangat la suka lagu tuh! Tp kat Enrique takdelah aku ape2 sgt minatnyer..then bile dah tekan name ENRIQUE IGlESIAS kat search engine youtube tuh kuarla macam2..aku dengan tak sengaje nyer tekan lagu Ring My Bells die..PERRRGHHH!! Jatuh cinta terus kat lagu tu! then lagu Push die then lagu Tired Of Being Sorry die pulak...aduhhh~~~ Cair beb.. tp ingat! aku bukan Gay!(cheh!)..aku suke lagu2 die~~

Serius korang try ar carik2 kat youtube lagu2 yg aku cakap tuh...

Skang aku dah Obses ngan Mamat ni punyer lagu.. And aku dah potong rambut aku botak sebab aku tgk die botak dulu! (die penah botak ker?)

WTF!

XoXo
BoBBa Boom Boom Pow!

P/s : Birthday aku sunyi hari ni . AKu masih kat opis~

Monday, July 13, 2009

Call this LOVE

We are not breaking apart~~ we will NEVER breaking apart.
Because we love each other very much..But there are things happen, in silence . Some of them already cleared but still, there are STILL 'things' happen...

Tak kirela wat yg terjadi... confront each other is the best way...
Do not talk bad bout each other because it is unnecessary...

kan~~

Semua la...

Dan kepada kawan2 yang terase diri dia di-ignore oleh kami~~ that is not our fault..
its your own fault.. look back into the mirror and ask yourself, whats wrong with me..
KAlau kami kuar ramai2 tak ajak kamu.. maksudnyer..aderla antara2 kami ni yang tak bole blah ngan kamu..So , no heart feelings!

Monday, June 29, 2009

Alkisah Di BALI~~~~

Ini adalah alkisahnya aku di BAli...

Hari pertama!
Aku bersama rakan2 sampai di Bali pada jam lebeh kurang 10 malam cam tuh...10 30 sampai hotel..hotel ktorang btol2 dekat ngan Pantai Kuta,tempat paling meriah di Bali dak im so the happy!!! hotel pun ok, ade swimming pool bagai... And pastu ktorang jalan2 disekeliling pantai kuta sahaja, beli murtabak telur and mueh terang bulan..lepak dihotel and buat plan tuk hari2 strusnyer~ hebat ok..ade strategy!



HAri kedua~~
Plan kami adelah untuk ke PAntai NUSA DUA dan juga Uluwatu tuk melihat sunset!..dikatekan indah..
Kenderaan, kami memilih untuk menyewa motor! Agak gile tapi kami naik jugak motor ke tempat2 tersebut.... jauh giler kot..nak ke nusa dua dah amik mase sejam lebih..dari nusa dua ke Uluwatu pulak tambah lagi sejam lebeh..aduss~~ tapi its a fun experience, bukan senang nak naik motor gi area2 Bali! kan?
Pantai Nusa Dua cantek, tapi sunyi..best lagi pantai kuta aku rase..and kat uluwatu pulak ..tempat die cantek..tp byk giler monyet yg mencuri barang orang! PUHI btol! dah la boroi...
On the way balik ,kami macam lapar and trus merancang tuk makan kat JINBARAN yg famous tuh..MAkan kat btol2 tepi laut..best giler kowt!!



HAri Ketiga~~
KAmi naek kereta sbab tempat2 yg nak dituju memang jauh ..naek kete pun dekat 2 jam..kalo naek moto2? 3 hari barulah sampai..kami menyewa kereta dari pak Ketut dan driver kami adelah Gedey...Rancangan kami aderlah ke KINTAMANI Mountain..tgk view..memang best ar..makan pun btol2 sbelah view tuh....Pastu kami Pasar Sukawati tuk berShopping!!



Hari keempat!!
Aper ek ktorang buat hari Keempat?
Owh dah ingat! Ktorang gi Water Rafting!!!(gambar takder la rakan2...tgh rafting kalo kamera masuk air memang nahas la~~)
Sronok giler!! Balik Dari Rafting Kotorang naek kete Plak pegi Tanah LOt.Tgk Sunset LAgi!!Tanah lot nyer sunset memang terbaik!!! korang patut gi saner!
Amik gambar pun lawa giler!



HAri Kelima!! a.k.a last day!
Ayo...Sedeh sbab dah last day!! tp hari last la aku and elin akan SURFING!!! wowowww!!! excited giler nak surf...berjalan2 ditepi pantai tuk cari harga pengajar yg termurah dan kami tersangkut kat sorang mamat ni...ryan ..and partner die mamat.die pun ajar...

Step 1 : Baring kat atas board tgn pegang board pada paras dada
Step 2: Ble waktu kene berdiri, kaki diletakkan ditengah..
Step 3..berdiri tegak sampai stabil and then bengkokkan kaki mcm ala2 profesional.
Kedengaran mudah bukan?tp susah cam giler..dah la ombak besar giler..capek dong!
Lepas surf kami jalan2 kat legian sebab member aku nak sgt beli kasut FOX die..and pastu kami pergi Massage!! Balinese traditional massage..memang terbaik!!!








Sekian..
tuk yg lebih lanjut..add aku di Facebook....
tak pun search jer izzat zin
XoXo
BoBBa Boom Boom Pow!
(skang dah botak!)






































































Saturday, June 20, 2009

Bali trip 1!

Hari ni hari sabtu...
aku kAt bali..

Sonok giler...

Byk bende best2..

Tak dapat nak tulis panjang2...

Jgn terlalu harapkan ole-ole sebab perbenlanjaan aku terhad...hahahahahha

Nanti dah balik aku citer semuanyeee...

Sok aku nak g surfing..
Pastu korang lah panggil aku Boobba the SURFER!!! Wuhuuu!!!
Cuci MAtta!!!

Tuesday, June 16, 2009

Bali!!

First of All...blog aku mmg tak so called URBAN - Sebab aku tak pura2... ini blog aku....suke ati aku ar...

Hurm..Besok jam 7pm aku akan depart to Bali..aku akan pegi ngan dia orang lagi kawan aku and kawan2 tu bukan la best friends aku but mereka berdua memang kawan yg baik..aku hyane bertenang dan mereka yg menguruskan segala-galanya..thanks guys!

Wah..aku harap sumer besties2 aku could be there with me~~ hanging around the beach at Bali(tapi kat Banting pun bole!)...

OK..see you guys after my Bali trip!

XoXo
Bobba Boom Boom Paw

Tuesday, June 9, 2009

Aku pun click kat NEW POST

Aku tgh duduk depan komputer nih..open my own blog and then suddenly berfikir " aku kena update blog nih" ..aku pun click at NEW POST. Skarang aku tak tau apa nak tulis kat sini.. too byk benda happens sampai I dont know what to write kat here...

Hurm..

Semalam aku tido kat umah arip and MD... harap2 dorang tak rase aku menyemak..

Semalam aku makan KFC ngan Roro and bobo dan MD dan Arip - sedap - tapi i felt gemuk skang.

Semalam aku pegi interview kat JTM Marketing and besok ader interview sekali lagi sebab aku lepas The first stage..Aku tau ktorang(ima aku and Nen) mesti lepas punyer, sebab kami memang hebat

Semalam aku naik kreta aku pandang mamat nih, and mamat ni pandang aku..and then perjalanan diteruskan

Semalam aku rase hidup aku akan terus best

Semalam aku nak tido ngan MD tp gagal kerana beliau mengeluarkan bunyi ynag kuat semasa tidur - bunyi itu dirahsiakan.(aku tido kul 3 lebeh trus)

Semalam aku bercadang nak cuci kereta tapi tangan aku tak nak memusing stereng tuk kesana


Ape lagi yg berlaku semalam?

Akhirnya budak tu mereply mesej aku, walaupun just dua mesej!

Semalam kreta Nennie nyer aircond rosak

Semalam aku try kol Faiz tapi tak dapat (dia gi kursus kerja kat TNB)

Semalam dalam interview - aku cakap " I lose weight because I want to have a girlfriend!"hahahaha

XoXo
Bobba Boom Boom POw
BoBBa - Pornstar

Friday, June 5, 2009

BoBBa is a POrnstar!

Semalam petang, before aku bertolak ke UNISEL, aku mengosongkan sedikit masa untuk pergi berlari-lari anak di taman berdekatan BUkit Komanwel. Berjogging, aku berlari dan trus berlari sehingga aku sampai ke puncak bukit,aku rase gembira sebab aku tau lemak dalam badan tak dapat duduk tenang. Suddenly, aku nampak kelibat seseorang yang aku kenal.Cikgu sekolah rendah yang paling BANGSAT.!. Dia memang bangsat. Tak payah citer kenapa, dia berjaya buat aku rasa rendah diri sepanjang aku disekolah rendah..memang pukimak die tu. AKu nampak anak dia, mereka semua gembira..haha..aku cuba cam mereka,sebab bila aku jumpa anak-anak dia sekali lagi, aku akan buat pa yg bapak die buat kat aku!! HAHAHAHAHAHAHAH....(jahat nor la konon ni)





Aku pegi UNISEL, jumpe my love, NEnnie Trianna yang mukanya happy lebih drpd biasa( heheh) ,dia kate die sayang aku..aku pun sayang kat dia, tp kan Nen, aku bole accept kalo ko ltk aku nombor dua dalam hati ko, as long ko masih sayang aku.. Jgn la ko tros tak sayangkan aku eh? aku dah tak nak idup lg dah kalo mcm tuh...takder meaning. hehehehe. Im happy for you!!


Sonok padehal last week..pegi Banting and everything..kakak Ima kawin, culture perkhawinan yg ade sedikit perbezaan.






Tp aku ade dat feeling, kenape korang nak menyeksa diri korang dengan berkhawin? Pastu aku biar feeling aku pegi jauh2 because aku rase aku patut happy for them... semoga dapat anak byk2..tp jgn sampai terlebih2 pulak...kang tak mampu...sebab anak memang rezeki, tp kalo rezeki tu tak cukup tuk ditampung,pandai2 la mengawal rezeki-rezeki tu..






Pisang nak pupus.

Satu lagi...aku skang dah ade kerja baru...

BoBBa is a Pornstar.. sape yg nak gunekan khidmat aku. Sile bersedia dgn harga yang tinggi...
Wohhooo!!

And aku ade nasihat tuk kawan2 aku..walaupun aku ni ade sedikit perbezaan, jgn la kamu takut untuk mendekati aku, makan bersebelhan aku, tidur bersebelahan aku,mandi bersebelahan aku, amik gambar bersebelahan aku.. Sebab aku bukan pelacur!..aku ade harga diri aku sendiri.and aku tau mane kawan aku.Aku tak makan kawan!
And aku masih suke dgn Batang Berjuntai serta Telor OStrich!
XoXo
BoBBa Boom Boom POw!

Tuesday, May 19, 2009

OAT is the new word for success,pride and power

I do hope OAT will do well in the 3K event..
I do believe in HICOM.
I do believe in DIN..
I do believe in Eric,Kerol,Jan,Jai,Dayang,Nini,Dayah,Wan,Ima, RoRo, BoBo, ARi,Mea, Asrul...
I do believe in the rest of OAT members..

As long as you believe in yourself... We will succeed!!
(I used we because i,m still one of the OAT member!)

Stop forcing yourself..start to enjoy yourself!!

The OATians are unstoppable!

XoXo
BoBBa!

Saturday, May 16, 2009

KOSONG

Challenge....
thats what i Love and thats what I need.. Life without challenge making my life unchallenging-of course la...

Sbab bila kita live tanpa challenge, hidup-bosan-tak bermakna-KOSONG. And I know all of you feel the same way 2...rite?

Sbab tu kadang2 aku rase idup aku skang berlobang-lobang- byk ruang-ruang yang tak dipenuhi dengan cabaran-Hidup skang mcm bubblegum-kunyah2 pastu buang. Aku perlu sumthing new. Sumthing yg betul-betul berat,macam- makwe/teman wanita-memang betol2 BERAT. Tapi berat from the other side of view - Like baca novel perang pada waktu siang- Tidak betul.Ridiculous.Metaphore yang berat bukan? Memang aku kadang-kadang rasa poyo.Tapi aku tidak poyo.Aku hanya human being yang try my best to survive dalam dunia ni.Dunia yang tak sesuai untuk orang macam aku.Lain.Sangat.Sakit.Kawan-kawan aku semua sakit.

I love my besties so much!

XoXo
BoBBa Boom Boom Pow!

Tuesday, May 12, 2009

Kita kejar cita-cita!

Life is full of option. Its depends to you ow u want it to be.how u want to coloured it.

Sebab dalam hidup ni akan ade banyak benda yang kadang2 kita bagai nak mampos wat keputusan.



In our way to make the decision, akan ada beribu2 alasan dan halangan datang menimpa, and benda2 tu sebenarnya kadang2 cliche jer, just excuses, without any hard reason. And we will getting tired. Tired to pursue the mission. Tired to make the decisions. And somehow it need to stop.



Aku - Hidup aku every weekends full of activities, scouting and others and aku nak sambung master,my impian selama ni, tapi aku fikir, mcm mana ngan semua kawan2 aku?. Dorang marah aku tak?. Aku kene slow down aku nyer activities such as, camping,hiking and etc. MMg aku rase some of them akan berkecil hati, but somehow aku kene make the decision, thats my dream and aku kene kejar so that my dream will come true. and want to complete my PhD before i turned 30. And thats Nennie's dream too..aku sayang korang giler2 punyer! tu takkan berubah!



And aku already made a decision, i'll register to continue my master this July.



Just as GG nasihatkan aku - "kalo ko nak sesuatu,ko kene sacrifice, takkkan kemana nyer hidup ko kalo ko mcm ni jek"...



So, aku dah kejar cita-cita aku, apply jadi tutor, sambung master



and..



my new life will begin!!



So kawan-kawan, jika korang ader cita2..nasihat aku...



"kalau tu cita-cita korang,kejarlah sebelum terlambat"



Mari kita sama2 mengejar impian!

XoXo
BoBBa Boom Pow!

Monday, May 11, 2009

Birthday Zhar!!

08.05.2009...Bithday Zhar yg ke 25...cam seronok jek arituh sebab ktorang cam ramai2 dekat 10orang dapat berkumpul dengan gembiranya..

Wat surprise tuk Izhar, and izhar pun wat surprise tuk ktorang ngan membelanja segala air yg ktorang pesan di Restoran Rasta tu, kalo zhar tak wat itu sebagai surprise,aku sure dah order segala jenis makanan disitu..huahuahua..ko nasib baik zhar...

Pas lepak Rasta, G karaoke kat AMP Karoeke, pusat menyanyi2 baru di Sunway Pyramid..ok la..tempat pun lawa..selesa,harga pun not bad at all..murah gakla..And kitorang pun melantak la menyanyi ari tuh and yg paling best adalah semasa birthday boy ,Izhar, menyanyikan lagu Meet Uncle Hussin, Lagu Untukmu..memang rase mcm kat gigs la(ceh3)...And sume menyanyi dengan gembira termasuk la Farhan yang menjadi Duta Kecil tuk Broery Marantika, habis sumer lagu mamat tu die nyanyi(Nennie pun suke kot)....

Tuk part aku nyanyi lak, dorang tak penah bg aku peluang aku nyanyi, aku pun tak paham kenapa..tolongla..aku pun nak nyanyi gak.time aku pegang mic jek sumer serang aku..and aku tak dpt nyanyi..Roro ngan Fahan jek nyanyi sumer! Kan kawan2?!

Tp malangnya Fahan ade pristiwa tidak enak pada malam itu..(tak boleh citer kat sini kalo tak fahan picit tetek aku nanti) tp sumernyer berakhir dengan gembira..kisah birthday zhar berakhir pada jam 5.00 pagi. and IM very happy.

Zhar, ko happy tak?..of course la kan!

Saturday, May 9, 2009

Live my Life?

Enjoying the life the way it is...
its what im trying to do...but it just seems very difficult somtimes...
money, love, friends, works ..the collection of things that made life miserable and complicated...

tp bak kate Rihanna, LIve your life! so itulah yg aku buat...live my life...
walopun it is very hard! aku ttp suke.and aku ttp cube.

Monday, May 4, 2009

THe Sexiest Perkhemahan Belia sepanjang Zaman!

Hahahah.....sleepy day, aku just balik from Perlis, ade perkhemahan belia @ program anak angkat. Wehh...can u guys wait for a moment. Aku sgt ngantuk and i need a short nap (or a long one,hahah) .tak larat giler pig! jab g aku sambung.

Ahh...setelah ader la dekat 2 hours and the half aku tido (kater td amik nap,amik ko)..tgn2 aku kembali menaip2 kekunci kat keyboard nih. and aku raser tangan aku seksi.

Ok..penceritaan bermula. Ktorang melangkah gagah ke BP house pada tanggal 1 mei 2009 untuk pergi ke Perlis tanpa mengetahui aturcara2 yg telah disediakan untuk kami, siapa yg pergi, untuk ape pergi,tido mane, buat aper, segala nyer la dalam persoalan. Setiba nya di BP house kami ahli Bear Rovers melihat hanya kami berempat jek yg berasal dari Kelana Kuala Lumpur, selainnyer semua dari Selangor, seperti kelana gombak,rawang dan sepang... tp ok ar..ktorang pun mmg dasar jantan peramah, jadi semuanya berjalan lancar..

Perjalanan ke Perlis mengambil masa 12 jam..lama giler weh... even my butt pun dah tumbuh kematu.kahkah..and semuanyer best giler... ader mak and bapak angkat, activity menenarik, kawan2 baru dari seluruh malaysia... Dan aku suker giler sukaneka, kami semua very the emosional untuk menang, sanggup saling membunuh untuk membiarkan kumpulan sendiri menang dan kumpulan aku paling byk menang aku raser..walopun bukan juara... tp hadiah lg byk daripada team2 lain..hidup kumpulan 1...(aku secara solo dpt nombor 2 dalam kerusi berirama,thinks im no good in team.hihi)

Thats all, i dont want to wrote a long one because they will be no one who will allow diri sendiri to spend a little time reading this...

The pictures will be uploaded shortly, both in myspace and this blog post. Please review this again if u want to feel it!...

XoXo,
BoBBa Boom Boom Pow!

Wednesday, April 29, 2009

Perhatian Pengakap!!!


Attention tuk semua pengakap2 dimalaysia...

Saksikan ini...!!


T shirt baru keluaran terhad!
Sila hubungi aku di 012-2323324 tuk keterangan lanjut...


Let me breathe again.

hurmmm...After all this while, what I had is hope,and its nearly gone.
I'm through with you.

Right back where we started, falling apart at the scene. You've tagged your name on my heart and now i just sat there and let it bleed.
Sweetheart, so now it is goodbye.

I'm letting you go, you letting me down.Being caught in your reign and I almost drowned.
I'm letting you go, our love's black and blue.
How many words does it take to say i'm through?

You said you knew what romance is. Faded, I fell four you lies.
But you're out of second chances, sadly were fading out tonight.

It is goodbye indeed.
I dont want to,
Have to,
I must set you free,
no more words
Its over,
So that I can finally breathe.

And it came to my concern that this love will rise again.
And what i'll do is fight again. till the end of life.

XoXo,
BoBBa Boom Boom Pow!

Thursday, April 23, 2009

Persatuan Puteri-Puteri Hardcore!

OK2...hari ni aku ade an important announcement to make..
Ia adalah Penubuhan sebuah kelab yg canggih manggih...
kelab dimana akan ramai orang akan teringin tuk menyertainya.
anda rasa tidak?Jangan menyesal!

persatuan ini dinamakan PPPH!

dimana bermaksud PERSATUAN PUTERI-PUTERI HARDCORE!


Yeahhhh!! i'm loving it...n ajk2 yg aku pilih nih mmg giler2 hardcore...

Fungsi penubuhannya adalah untuk menjaga keamana sejagat dan menjaga hati rakan2 supaya jgn jadik lembik...
Ya! mereka yg berkuasa! mereka yg terhardcore!

Mereka sebagai puteri2 aku, aku tugaskan untuk menjaga keamanan kat Thailand sebagai tugasan pertama.. Gadjet2 canggih akan diberi seperti, dapur portable, plaster(takot luka), dan juga handphone 3310 yg tahan lasak! Canggih! Berjuanglah puteri2 ku..
Memperkenalkan...PPPH!!!!

Nennie Hardcore!


Ima Hardcore!

Wan Hardcore!
RORO Hardcore!


Mea Hardcore!

Nad Hardcore!


Mereka akan memulakan tugaan sebaik sahaja final berakhir!!!
Berjuanglah Puteri2 ku...
aku tau kamu mampu menjadikan Thailand aman..!!
Berusaha!!
p/s : Aku belum dpt sponsor tuk uniform, jadi pakaian Bebas dan pastikan pakaian tu menjolok mata!
XoXo
Putera BoBBa Boom Boom Paw!




Wednesday, April 22, 2009

Young couples with anak!

Dah lama aku rasa perasaan ni sebenarnya.... sejak daripada aku berada di tahun akhir universiti lagi... satu perasaan kagum kepada pasangan2 yg muda dan mempunyai anak..i wonder why~~naper aku kagum aku pun tak tau... cuma bila aku nampak mereka bersama dgn anak2 mereka, aku akan smile by myself.

Tapi kadang2 aku terpikir, hidup solo ni pun kadang2 dah cukup susah nak mengawal kedudukan kewangan dan juga gelora perasaan, tp bayangkan, bila dah sersuami atau beristeri dan ditambah lagi dengan anak yg kecil. Aku rase besar pengorbanan tu...

Aku raser pada umur 25 aku dah boleh menanggung that anak2 nyer kes..aku nak jadik seorang bapa...kepada seorang anak, and aku akan jaga dia sepenuh hati aku. i will love him , and i noe all my besties will love him too..

walaupun dia hanya seorang anak angkat.

Monday, April 20, 2009

Hidup Miserable - BoBBa Boom Boom Paw!


Macam mana dengan kehidupan. aku?
kehidupan aku tuk bulan2 ni tidak memberansangkan langsung.

I'm BROKE. I'm 23 and i have job(although it is not a dream job) and the work's salary, i'm not suppose to be broke..btol tak..
nak salahkan siapa? salahkan diri sendiri dan sales! hurmmmm......





I'm getiing fucked up + fed up + scared. There is one person which is adalah my long time crush. and now i got the opportunity to get to now the person. And im scared. I'm so into that person. Arghh... I wish i am normal. God Please...

Ok enough...
citer bende yg best2 plak....ari tuh aku kuar pi Karaoeke dgn kawan2 pengakap aku..dan pada pukul 11 30, Wan kol dan mengajak aku pegi lpk Hartamas ngan APIS and kawan2 die...and i"m surprise sbab kawan apis tu adalah Apan...hahaha... hurmm..but im happy... happy got the chance to tambah extra friends like them walopun kadang2 sakit hati pasal ape yg die dah buat kat Wan. But I'm so proud of Wan, she is so strong and that is what i expecting from a girl that is mine.....hahaha..kuat! ktorang lepak sampai kul 6 pagi and aku kene pi keje kul 9 pagi esok nyer...bodo nyer bob...and sumer salah apan(ko ingat kesah roti canai ko!)




And jugak arituh aku kuar ngan Aika, well..i miss her, so its good biler aku dapat hang out ngan die. Maybe she s only five but the way she talk is sgt2 mcm dewasa... "BOb, it is against the property law when you smoke in public, you can get into detention" can u imagine that...thanks to ASTRO. Aku plak jadik malu...
and aku sgt gembira nen dah balik..life just jadik complete! AKu jugak tergolek ngan hebat kat THE STREET Curve, aku main lumba2 ngan nen and aika and jalan tu basah, aku tergolek ngan indahnyer...malu kot ..raser nak berlari ke toilet sambil nangis jek..hahaha..but it was fun...experiences make our heart stronger..ceh2..




And lawatan mengejut ke BB pada sabtu lepas..Farhan yg bersungguh2 nak pergi sebab rindu kat kawan2 katernyer....well...i love that..Siblings!
XoXo
BoBBa Boom Boom Paw!

Tuesday, April 14, 2009

Itu mereka ngan tuhan.Korang saper?

Perasaan manusia lain-lain.
Kita tak berhak menyalahkan benda yang orang lain buat.
Tengok diri sendiri tu dulu.
Kubur pun lain2 (melainkan ada kesilapan teknikal)
jadi, just jaga diri sendiri baik2.
kalo sendiri tonggang tonggek sembahyang, tapi mulut and hati macam pukimak pun tak guna.
Cancel Each other jekla dosa and pahala tu.

Orang lain nak jadik gay.
Biarkan mereka. itu mereka ngan tuhan. Ko saper?
Orang lain nak jadi Pengkid.
Biarkan mereka. Itu mereka ngan tuhan. Korang saper?!
Orang lain nak kahwin lari.
Biarkan mereka. Tuhan tahu? Korang tuhan ker?

Sebuk kater orang ni babi.
Sebuk kater orang celaka.
Korang tu patut shut all the shit up.
God create human in many ways..
Manusia sangat cantik dan sempurna.
No one can deny that.

Jage tepi kain sendiri.
Bila dapat anak, anak korang ikot jadik manusia yg korang kater babi,hina tu..
korang sanggup samakan anak korang ngan BABI?


XoXo
BoBBa

Monday, April 13, 2009

Coretan dari Ada and things that very thingy~~

Apa khabar semua...
jumaat malam lps aku and faiz and fahan naik gunung nuang...tp smpai LOLO jek la huhuh....kononnyer nak naik kul 9 malam..tp disebabkan ujan yg lebat, kami start naik kul 10 30 pm. LEbih kurang camtulah..and kali ni tak ramai yang camping.tak tau naper.Selalu penuh semua campsite, tp kali ni ade;a 2-3 khemah lain.

Semua yer best cam biasa and kali ni disebabkan kami ade flyer baru, ktorang boleh senyum jek tido walopun kat luar tuh ujan lebat. Best beb, mcm tido kat umah...kat umah pun tak best mcm nih. And ade masalah baru.ade penyengat yg sgt byk menyerang ktorang..stiap pagi. sakit hati tul.nak idup pun tak tenang. byngkanlah, kat dalam khemah tuh mcm ade 20 ekor penyengat/tebuan berlegaran..huisyy....

And kami bertiga juga ade membuat pact iaitu kami akan menurunkan berat badan. Aku:75kg, Faiz:60kg , and fahan:83kg. tu semua adalah ktorang punyer berat badan yg wajib dan ktorang akan timbang pada 2 jun 2009. saper yg gagal mencapainya wajib membayar RM20. Ada sesiapa nak join boleh join dgn menghantar comment(nyatakan berat badan yg anda akan capai sehingga 2 jun 2009, perlu lebih 5kg penurunannya).

Tadi aku bukak email and NUrsyaadah aka ADAH ada comment and aku sgt suka+it bring back memories..begini bunyinya
¨ wooolaaaa~~~
bila...aku baca bloh ko bob...aku rasa cam sedih sgt...t[ d selang seli ngn kegembiraan yg amat menakjubkan...sgt2 memori...sob...sob...bayangkan kta kenal pada tahun 2005...dimana meeting OAT pertama time tu kat BK7 kot...aku dah cuak gyler...sape dorang ni...pretend la cam cool...alamak ada muke rushdi(pakwe jojo) mamat ni la aku suke kutuk...dating x hingat kat pkp ngn awek dia (jojo)..huhhu...dpt plak biro sponsor...sume gara2 si syahidatul hidayah punya tunang kat Air ASIA...hahahaha...dgn harapan leh dpt sponsor ticket la...pastu g cari team members kat pkp...menanya org nk join ke x...dah mcm nk ajak org join parti pembangkang jer...sume tu kta lalui ngn penuh suka duka...klu dulu aku tgok org2 muke cam k.linda, enal dll sgt la kerek...tp bila blik indon...close gyle...tp bla pk prob..mcm2 la..ngn prob transport la..masalah hati n perasaan la...macam2...tp klu kt indon aku cam baek sesangat ngn kavie...hahahhaaa...ape kavie wat eh skunk...??? pastu dun 4get ngn JPA aka KPA....hahhahaa...balik indon kta terjebak ngn KPA plak...kawad la ape ntah lagi...pastu gado2 ngn pucuk kempipinan kavie...g beijing....beijing best!!! w/pun kta no need tu practice tarian n dikir barat tiap2 mlm kat bilik OAT ...hohoho...
OAT- buatkan aku kenal erti sebuah persahatan dn kasih sayang dalam persahabatan tu sndiri...
OAT- buatkan aku kenal sapa aku...kekurangan dan kelebihan...
OAT- mengajar aku tuk bekerja secara professional tanpa ada perasaan yg membara d dlm at (olways think possitive)
OAT- mengajar aku erti CINTA...kerana OAT jgak aku jumpa bdak yg dulunya annoying (muke+perangai) sumtimes la...tp sebenarnya baek...nerd ke???bole la...tp skunk aku sgt2 SAYANG n CINTA sama dia...I LOVE u, MD...
aku st rindu ngn OATrian sekalian...bila mau wat reunion???
mau jumpa...MD,BOB, NEN,AREP,PILLAI, ROHA,K.SUZI,ENAL, LINDA, K,FIZA,SUE, IZHAR, FUAD,KC,BOBO, WAN, IMA, MIA, WANI,NAD,AMAT, HEZLI, WAN,JOB,dll...

miss u ol...muah...muah!!!

ADA ¨

renung2kan....

XoXo
BoBBa Boom Boom Paw!


Friday, April 10, 2009

MAin t*t*k2 ngan pahan n paiz! and things

ok...So the new Government cabinet punyer list dah kuar ...and im happy bout the list because there are names that i was hoping not to be in mmg trus not to be in..Aku suka sbab perkara ni akan membuatkan my dadf happy and bile my dad happy, anak2 die pun akan happy sbab takder la nak mengamuk memnjang...

Am happy skang sbab practically, Nennie dah balik ke tanah air tercinta and my life pun complete after 3 months kosong...very2 happy and skang still happy sbab NEn tgh diet and kawan2 aku sedang mengecil dgn hbatnyer...aku gembira...rakan2 kat unisel pun sudah hampir menyelesaikan thesis masing2 ..jadi aku trus gembira...

Aku just tak gembira kerna aku tak dapat aper yg aku nak... aku nak die ..tp aku tak dpt..aku jadi marah..aku tak cukop bagus lagi, aku kene kurus lagi, baru aku akan dapat... and i´m not a whore..hahaha...pelacur2...aku suke panggil orang pelacur..tak baik tul..tp kwn2 aku paham aku just bergurau...and smalam aku main tetek2 ngan fahan and faiz...puas hati aku dpt ltk nipple aku kat muka paiz and aku tau fahan pun puas hati sbab dpt tenyeh tetek die kat aku....sial nyer permainan...dah lame tak main happy2 kat umah aku tuh...(i noe u all rase that kind of things disgusting kan? tp that sort of games la yg buat ktorang raser cam brothers and sisters...)hahaha

Plan naik Nuang..
Mulanya plan nyer nak pegi berempat..tp tadi aku kol joop die kater die gado and kulit kaki die tercabut or terkopek and tak dpt ikot...aku tak marah die tak dpt ikot..aku sakit hati die gado, dlm byk2 kawan aku,die jek yg suke bergado.. kan dah susah.. suh pg klinik tak nak! ayo~ñaper la ngan si Joop nih..gado bukan ble settle things pun...makin make thing worst adelah.. aku tak suke tgk kawan aku sakit or be in trouble..tuk joop ¨tolong kawal perasaan, tak semestinya ngan gado tuh kan menunjukkan kejantanan kiter¨..... ko berjaya buat kawan2 ko risau..suka ar?suke~~

Jadi kami naik nuang bertiga jek la..Ijad,paiz and paan....back to root....hehehehe

Teater OAT.
Aku suke teater OAT..walopun lebih byk boleh dibuat tuk jadikan bende tu lebih menarik tp aku raser ok la tuh..kalo ade teater lagi aku nak buat skrip and direct plak...aku raser aku boleh direct bende ngan bagus kot..sbab aku punyer imaginasi yg sgt tinggi....berlagak plak...
watak paling melekat kat jiwa aku tak lain adalah Datin Mary ya cilanat! jahat giler bapak...aku boleh naik atas pentas and terajang die kuat2 cukop!

K la...jab g aku dah nak balik...and then trus bersiap pg Gunung Nuang..Doakan kami selamat...

hari ISnin aku citer pengalamannyer...


XoXo
BoBBa Boom Boom Paw!

Monday, March 30, 2009

PKOKKA - anak didik AKPK

Mohd Izzat - itu adalah nama aku...and aku raser aku adalah di antara manusia paling tak pandai mengatur my finance dengan betol .

Hutang, aku punyer hutang.

Shopping, aku suka shopping.

Tp wang, aku kurang punyer, kerna jika gaji, what i did is, bayar all the debt and then, the rest, shopping!..
Dont blame me, but blame the shopping mall yg ade sale!!! Dorang yg bersalah...aku pantang nampak bende murah2... and jugak bende mahal2...keh3..

Jadi aku akan membuatkan tindakan drastik, kewangan aku akan dikawan oleh PKOKKA, sebuah NGO yg baru ditubuhkan khas tuk membantu aku.

PKOKKA stands for PENGURUSAN KEWANGAN OLEH KAWAN KAWAN AKU.

AKu akan menyerahkan segala duit aku kepada Faiz and beliau akan mengontrol nyer supaya bertahan hingga ke hujung bulan... Dun worry, I trust him more than anything..

And aku harap program ni akan berjaya!

XoXo,
BoBBa

Friday, March 27, 2009

Suffering - Menderita - Cerita Yang Tak Gembira

Suffering . I really am suffering . FUCK .

YEs.As korang can see, I lost weight tremendously for the past year . And I cant deny that i'm ALMOST statisfied with my figurama now. Peoples keep asking me for the tips, my diet regime, what did I do and so on...So,my answer had been always, eat no rice, and just eat quaker oat...hahahaha..Well.. it is true that i ate no rice and i also ate quaker oat for the sake of kurus. Urghh... and now, im dah mula feel that I dont like food..mmm, its not that I dont like food, its like,urmm...I can't accept and enjoy food like you all does. No matter how good it is. And if aku makan siket pun, aku akan rase stressed out for the whole day. The thought that all the food I ate will turn to be a fleshy2~~ things in my badan..arghhh...Boring!!

Korang cakap ah aper jer..sumer aku dah tak selsa nak menelannya..
Even vegetables pun kalo bole aku tak moh makan...Hahahaha...
Last 2 weeks my berat increase ngan hebatnyer smpai 89..and then aku dah lost about 8 kilos..2 weeks, * kilos, sounds good right! what I ate is half chapati of half Roti Nan for a day. I didn't take my breakfast or lunch and I only had the Nan or Chapati in the evening..thats it!

But well...aku kene start jog and sit up and push up and all kinds of exercise to maintain the weight maybe...
Lagi2 nak pg Bali this june! I must have a perfect body for the beach!

XoXo
BoBBa BomBBasticis!

Thursday, March 26, 2009

Funny things tuk make kawan2 and diri sendiri happy!

Since Nennie ade tulis blog pasal things yg best friends buat tuk make their friends laugh terbahak2...aku try nak list bende2 yg ktorang penah buat tuk carik gado ngan kawan2 sambil memalukan diri sendiri..keh2..and it s funny kot~~
This are not in order ok? aku ltk ikot mane aku remember..

1. Pegi Restoran kat Ikea ...and amik troley die tuh pastu buat bende tuh macam dumbell sambil buat muka serius,konon2 tough...di tengah2 org ramai yg tgh beratur..nen..ko ingat?

2. Aku ajak Nennie pegi beli ice cream kat Mid Valley, die tak nak, aku tarik pastu die menjerit2 "tak nak! tak nak!" beribu2 kali..kuat ok?

3. Vodafoners pg jalan2 kat shopping mall mane ntah(tak ingat..) main tolak2 sampai Banner kedai jatuh2 kene langgar....! Izhar yg selalu wat kerja tuh...makcik2 and pakcik2 yg tak bersalah pun kene langgar..

4. Kat shopping mall lg...kat midvalley,sebab die besar dan panjang..ktorang jalan laju2 berlumba sambil mulut membunyikan"Vroooommmmmmm,vrooooommmmm" berjalan ngan laju dicelah2 keramaian..best kot..challenging!

4. Aku miss kol zhar dalam kelas Hj Dzul ...die yg tak pernah marah bole marah giler babi ok?Die jerit " 4 of u,please get out of my class now!" 4 of us tuh termasuk job yg tgh kusyuk belajar!

5.Ape lagi ek? byk giler kot..tp aku tak ingat la..rakan2 kalo korang ingat sila comment...

And kepada anyone yg ader bende bodoh yg buat dgn kawan,
Jom Share KAt sini,
maybe lebih hebat dari ape yg kite pernah fikirkan!, ingat! dengan kawan2 tuk buat kawan2 happy sahaja! Please.. I love peoples who love their friends so damn much!

XoXo,
BoBBa

Tuesday, March 24, 2009

The SUN will SHINE again!!

Wadapure!!!
hahah...... Koprate ri ka trupi!

Well..aku nak update aper ni ek? ntah ar...aku just nak update yg aku happy skang...
reason2 :

1) Berat Badan aku dah jadi berat menarik...BmI aku dah normal! dah tak obesiti dah
2) Aku dah ade My apple pie! Syg u!
3) aku rase kawan2 aku makin syg kat aku..and aku pun makin syg kat dorang!
4) Sbab aku tgh dgr lagu Siti Skang!

Tp...

I miss Nennie!
Tetiba tringat sume yg terjadi kat WPC...mcm best giler plak rasenyer.. and kiter kat dalam tu together...KO ingat tak nen, time nak shoppng blouse ko tuh..kaki kiter dua2 dah tak larat nak jalan and sume baju yg ko try aku ckp bagus eventhough nampak nor tak bagus. Pastu kiter disuruh edarkan tentatif kat semua bilik2 speaker and chairperson, mcm bodoh kan time tuh..floor 2 floor kiter pegi..time tu pun kiter berdua gak...and satu lagi time ngan professor betina gila tuh..kiter yg bodoh carik nahas,bole plak salah ketuk bilik die..kahkahkhkah..klakar nak mampos kot time tuh. Tp nasib baik aku buat sumer tuh ngan ko..penat tak traser pun sbab kiter ketawa memanjang..lololo...missing u like hell!!!
puki ar!

I miss OAT Indon,Beijing, Vietnam..
well,,u guys mmg terbaik la beb! aku rindu giler saat2 kiter buat event and saat kiter buat aper2 la... yg penting..mmg terbaik..aku rindu korang sumer...saper2 yg terbace blog nih..tolong2 la brusaha mencarik aku balik..keh2...
Aku rindu sume org...

and

i keep counting days... day for the SUN to SHINE again! Iĺl be waiting !!

XoXo
BoBBa!

Wednesday, March 18, 2009

Kemaskini Blog yg membosankan

Gud morning Malaysia.... BoBBa has a story to tell.Well ape ek?

Semalam aku g Unisel.OAT organized Star Search and as usual, aku yg menyibuk ni pergi la menyembah duli kat situ. The best part is aku heret my sister,ika to perform kat sana terus.And uhmm it was very2 good(sape lagi nak sokong die kalo bukan her brother kan?). Sumer ok but it is well organized but macam biasa mesti ade sedikit sebanyak masaalah yang berlaku kan? sumer event mcm tu padehal...tenang jerla...And to be hones contestant tuk kali ni is the worst. boring giler bapak. tapi takper.aku pi sana nak jumpe kawan2 jer.bukan nak dgr sgt dorang2 tu menyanyi. tp ok2 la kot..

Driving the car sorang2 pade jam 2 pagi mmg buat aku mengantuk, moreover, Paiz siap berdengkur trus..lg streess aku..kuat plak tuh...stress..

And tu kawan2 aku..hidup ini mmg byk dugaan..kuatkan semangat tuk trus hidup..

XoXo
BoBBa

Monday, March 16, 2009

Ntah2 ktorang sayang ko, lebih dr makwe ko syg kat ko! please la..

hola bracho...

pe kabar sumer..ari ni aku nak bg tau sket sdikit sbanyak ape yg dah berlaku dalam hidup aku. Apa yg aku suka, and ape yang aku tak suka and aper aper jek lah.

Aku pg excplorace. aku suka tgk bende berjalan lancar. aku kagum plus aku juga bangga. kawan2 ku menjadi begitu hebat. aku pg post moterm. aku tak suka bila tgk ade rakan2 yg salah kuar statement. Bg aku penjagaan statement adelah penting kerana when we voice up somnthing yg evrybody also know wrong,iya akan jadik sumthing yg akan makan diri sendiri....aku nak terangkan konsep BLAME-ORANG-LAIN yg aku amalkan drpada OAT satu dulu...

Konsep BLAME-ORG-LAIN.
bila post moterm, kita kene tgk overall picture tentang wahts going on. mana yg jalan and mana yg tak jalan. if sume berjalan dgn baik so it is godd. but when there are things yg tak baik happen. Mula2 kite kene tanye diri kite dulu, adekah kita ade menyumbang kesalahan dlam bende nih.pikir dalam2.pikir dan pikir.bila ada.trus mengaku kesalahan sendiri.tak kira la kesalahan tu dr segi aper.arahan ker,pengurusan ker,perlaksanaan ker...kalo bende tuh mmg tak melibatkan kite br ditanye.Siapa rase bertangunggjawab dalam hal nih.Dan aku yakin org yg berkenaan akan tampil dan cerita perkara sebenarnya. Contoh kesalahan dlam post moterm.
1. Meninggikan suara. (bincang bukan gaduh)
2. Mempertikaikan jumlah sponsor. ( sponsor itu adalah nasib.bergantung kepada faktor masa+kerjasama)
3. Membuat perkara yg memalukan...jgn buat lagi!
k cuber paham2 kan..

Selain tuh sumer nyer ok.!
and aper lagi ek yg aku buat...

Owh smalam aku pegi Sg Gabai.
Happy giler. aku g ngan faiz,joop,aan, MD,wan,mulan and roro...mmg best la kot. mandi mandi manda sambil bergembira..

Cuma time nak balik tuh aku kurang berkenan ngan perangai si aan nih.. aduh..tak habis2..bosan dah aku ngan si paiz nih. sampai joop pun tak moh naik kete aku time balik!. ubah2 la bro..ktorang syg ko..ntah2 lebih dr makwe ko sygkan ko..hikhik..

XoXo
BoBBa

Wednesday, March 11, 2009

So, No hal la!

Things happen , and sometime we didn’t expect it to happen…kan?
macam yesterday ,time bapak aku nak repair keter la kunci kereta ilang…summer salah alip, amne ntah die ltk..tp nak wat cam ner..dah kunci kete dah ilang…kene la pegi repair kat kedai and buat kunci tuk kunci yang baru…adeshh~~` summer nyer duit…

Cem-cem-cem…aku tgh on my way nak menulis skrip tuk drama… tp aku tgh takder tenaga nak menulisnyer sebab aku dah tak makan dua hari gara2 diet regime yg aku reka baru…Starving to skinny… tp mcm penat jer..otak aku noi pun dah tak dpt berfunsi dgn baik.. yerlah..tak makan kan…nevermind..aku akan kurus if cam ni..so, no hal la…

Well selain itu, yang lain2 dalam hidup ku suker berjalan lancar, Jason Mraz concert, Camping tuk Kursus Ketua Patrol 4 buah sekolah , kerja, shooting…takder byk problems la..
Jadi… yg menjadi masalahnyer iyalah finance… aku ni cukop payah nak mengawal duit2 nih…lagi2 time sale…yg jadi mangsanya, ima, wan and roro..sorry rakan2 …aku akan membalasnyer dgn kasih saying aku…kahkahkah.

K la…serius peninng~~~

XoXo
Billy B

Monday, March 2, 2009

Teman2 hanjrit dari Jakarta!

Well,
Recently I have this new friends from Jakarta, Prahara,Cindy,Adie, Mba Pipit, Vera and Indra...
well its just best bila aku duduk ngan dorang and chatting bende bukan2... and now some of them dah balik Jakarta sebab dah habis shooting.... and tinggal Prahara and Mba pipit jer... stress..

Well harap2 dapat bertemu with them lagi..and semoga dorang sumer sukses dalam bidang nyanyian dan juga lakonan mereka...

As for me..semoga drama yg baru ni akan jadik best dan ramai fans nyer!!

XoXo,
BoBBa

Wednesday, February 25, 2009

AKU = PELAKON!

Semalam aku gi ke lokasi shooting...melihat ape yang patut, adakah segala2 nya berjalan lancar... tapi dilihatkan kesungguhan pengarah dan GG, aku rase semuanya berjalan dengan lancar dan tiada apa yang patut aku risaukan... mereka dah berpengalaman... aku yang masih harus belajar.... mungkin lepas ni aku pun nak masuk produstion gak... aku nak buat real job on set...sebagai...PELAKON!! kahkahkah... eventhough dorang kater muka aku macam umur 30 ..tp who cares..
aku nak belakon walaupun satu drama... aku tau aku bole lakukan nyer!!! (sakit hati korang..)

Sbenarnye...aku ni dah buat masaalah sekali lagi..aku nih ade tersangkut ngan sorang peakon kat set tuh..tp tak popular tuh...mcm mana? siang malam termimpi2,pagi petang tercari2... fuck giler.. aku tak suka bila ni berlaku..dah byk kali dah jadi...pening2... yang sakitnyer aku...bukan orang lain... babi,babi, babi!!!

takper..lagi bebrapa hari die akan pulan ke Indonesia.. jadi kirenyer..sekejab jer la sakit aku nih..lagi lama die kat malaysia bole mati aku dibuatnyer!!

MM.....kepada kawan2 ku semua..maaf, sebab kurang luangkan masa tuk korang..busy kot.. dulu tak busy giler..skang busy giler.. wat to do..cari duit ma~~~ nak sara keluarga dan anak ikan ku tuh..kahkahkah..jokes!

okla...Kak Siti pulak cuti ari nih..aku plak yg kene wat surat bagai...bosan giler..tp ingat..ini adelah...KERJA...Kak siti, kak siti, pening2 kepala plak die...hukhukhuk...(kak siti=secretary aku)

alrite!
chow..


XoXo
BoBBa!

Monday, February 23, 2009

Memang khas tuk Mia and Ima-BoBBa dah Sakit Hati

Ima-Mia,
THings happen u noe... and this time, the thnigs that happen is very bad...

I dunno how to solve this matter.

In my point of view, korang ni tak befikir rasional...Mia, ape ko dapat dgn balik Subang tanpa nak kasik ima explain? Nak suh die terhegeh2 carik ko, pujuk ko or anything yang nak bg tunjuk yang die mmg sayang gile kat ko? come on la... be wise my dear... put aside all the ego...the layng2 thing is simple..and it can be solve in no time if u tak run away..

Maybe it is Imaś fault, but can u give her a space of forgiveness?? of course u can..kan? i now u can..

Skang lepak dah takder Mia... sebab aper??

Sebab bende bodoh nih...aku ni kan lama2 letih...

Untuk kawan2 aku yang lain, aku tak nak korang jadik macam pompuan2 lembik dalam Malaysia nih, yang keja nya tau merajuk, menggedik, menangis and mengkomplem orang lain.. aku tau yang korang ni kuat, independent, dan mampu buat sumthing yg pompuan alin tak boleh buat, dari dulu lg aku ajar korang macam tu kan! sampai UNISEL pun mampu ikot cakap kita.. hebat ape...

Dewasa buat cara dewasa.... sakit mmg sakit... kalo dilayan sakit tuh.. makin sakit lagilah..

And Ima u have to ask for forgiveness from Mia and both of you need to sit together and discussed about thngs~~~

Dah.Bosan. kol me if anything

Bye!

BoBBa

Monday, February 16, 2009

MAin Layang-LAyang!!













Well....kawan2...anda suka main layang2?

Most of you musti think that main layang2 is vey kuno and very tak best kan?...best i can tell u this, U r totally absolutely wrong!
This is the cerita, hari Sabtu aku duk lepak kat Rasta, sebelum sampai aku byk gak la lost track,because never lay eyes on the kedai, and macam biasa, POMPUAN kalo bg direction mesti ngarut2 ntah mana aku muncul...sampai la Faiz came to the rescue..hahaha..Laki jugak yg power..


Sebelum balik rumah ALia ajak main layang2 kat kepong..so bgitula plan tu terjadik,,
and ktorang pun pegi... MMg best la beb main layang2 kat situ..tp the boring part is kat padang tu h ader hundreds of kites.... mmg sangkut2 la bagi layang2 yg br nak memulakan perjalanan...

Layang2 ktorang ade 3, nama layan2 tu , Zaiton, Maimon and Zebra...(giler sexy nama aku bg!) dan terbangla dorang ngan jayanya...cuma Zaiton jer susah nak terbang...Sebget2 sket..hahaha

Korang patut try pi sana..
PIc lain2!!! njoy!
































































































































































Tuesday, February 10, 2009

Weekend Story - Sg Chongkak,Tapah and Cameron Highland!

Hari ni birthday Nad tp aku tak dapat datang..ade hal siket ari nih..
still ade shooting my drama tuh.. sorry Nad, neway, Happy Bithday NAd!

DaLam 2-3 hari ni macam2 aku buat bersama Bear and Bearies nih.
Sabtu- Sg Chongkak (bbq picnic)
Ahad- Gi Tapah, Ila s wedding and trip to Cameron Highland
Isnin - tgk movie.

SG CHongkak!
Sg Chongkak macam biasa mmg akan menyeronokkan..Wan punyer mother skali yang paling busy menyediakan segala2 nya untuk ktorang memenuhkan perut kat sana, mak die masak bee hun goreng, mak die peram ayam, mak die prepare sos bagai, mak die jugak yang buat salad tuk korang, kire mewah gakla picnic ktorang arituh.. and the best part is, orag tak ramai..sonok2..and sepanjang aku duduk kat Sg Chongkak aku rase happy giler ayam punyer and some kiND of bahagia punyer feeling and aku cakap dalam hati aku

¨AKU DAH TAK PERLUKAN KAWAN YANG LEBIH, YANG ADA NI DAH SANGAT BAIK DAH¨

serius aku x cakap, faiz ngan farhan pun dah baik dengan kawan2 aku dari unisel, macam satu family yang sgt ramai adik beradiknyer. And it also fun to have BoBo around, tak sangka plak die nak mengekut kemane aku pergi nih..hahaha...sorry kerol,aku bawak bobo jalan2.keh3...

Kahwin ILa!

Trus trang aku cakap,until la nih pun aku still cant accept si ila ni punyer husband, ari tuh pegi pun mcm bosan jer tgk die..lantak la, die tak suke ktorang, ktorang lagi tak suka die! tapi ape2 pun, majis Ila tu ok..majlis yg sederhana dan simple.yang penting Ila bahagia ngan laki kesayangan die tuh..

CameRon HigHland

Pas pi Kahwin Ila, kami trus berangkat ke cameron highland, perjalanan agak menerujakan and juga memeningkan..tp aku gagah, tak macam Arip,lemah! naik sket dah pening nor..kater jantan beb!! yang penting kat atas tuh best! sejuk gak la kalo malam sebab lepas hujan and ktorang makan byk bende kat pasar kat situ.. yang paling best Shitake mushroom goreng, ayo!! marvelous...mcm nak nangis jer makan bende2 tuh. sgt sedap kot!
Kami juga ade berpura2 membeli sayur ,kunun2 nak masak, sampai ke la ni tak masak! kahkahkah..Mulan lagi la..dah berulat agaknyer sayur2 die...

WELL...IT WOULD BE HAPPIER IF NENNIE WAS AROUND~~~SIGH....

XoXo
BoBBa

Friday, February 6, 2009

Bobba = I LOVE TELOR!

Suddenly, I feel thet i am boring..haha. Nuthing todo at the office.and this make my stomach dance a cha cha dance. Am going to buy food afterwards lorghh~.
Foods = Fats = sakit hati.

Well.As a drama producer, there s nuthing much i can do in the office. Just update the email and melayari internet dengan melihat page2 myspace kawan2 dan juga menulis blog. And dont blame me for the emptiness of isi dalam this blog post. WalalaWaca hei...

mmmm...hari ni aku kerja pakai polo T giordano and my one and only one jeans yg fit my size(saper yg slalu keluar ngan aku tau la seluar mane)..hahaha.. it all because of the long lost flesh. But im bersyukur for that. Now i can really say that i am EXTRA GORGEOUS AND SEXXXY. Plus sex is my hobby other than hiking and camping.. so lose weight will be the extra advantage.haha..

Well... am missing to do the camping with all the bearies and bear. Two weekends spent with them are the marvellous and spectacular moment. Jussssst Love It! it will have been better if the sunshine was around.LOtr~~

Yesterday and the day before yesterday, wan, putri yg tertinggal(mulan), roro,nad-sam, mia and BoBola lepak2 with aku and arip kat Ac and hartamas the day after.. and u noe what? Have u ever imagine AC will ever blackout?! its happening that day..ayo..dahla dah order makan and since bangla or si nepal tu(tak sure bangsa ape mamat pakistan tu) able to cook in the darkness(agak kagum sbab everything looks puurrrfect!) we all terpaksa memakan dalam keadaan gelap gelita dgn diterangi cahaya henphone Si Rangga> And as usual, talking about stuffs, ridiculous and disgusting stuff. Porno stuff. hahaha..

Time kat hartamas plak, nuthing happen just aku makan just a little too much for my dieting programme. And we also talking and discussing about someone punyer TELOR yang diura-urakan sebagai besar! it was sangat hilarious and sort of steamy because, well..i love TELOR. N0, No, i mean i love to makan telur rebus. telur rebus ayam jantan. Eh eh!! bukan, telur rebus ayam betina! arghhh!! Entahla... hahaha...

Ps: Kawan2 biar pecah di Perut jgn pecad dimulut pasal that TELOR k?!! kahkahkahkahkah


XoXo

BoBBA

Tuesday, February 3, 2009

Sorry if we are hurting you Sunshine!

Just now, aku chatting ngan nennie dalam Facebook..
borak sikit2...but..i can feel sumthing..deep in my heart..
tak tau aper..
feels like...she is very lonely,missing her friends and ktorang sebuk post our new pics going here and there. And I realize that we are hurting her with that. It surely hurts her badly.

Just now, aku chatting ngan nennie dalam facebook..
I miss her, really miss her. Aku nak borak ngan die. Aku nak borak face to face ngan die. Chatting just buat a raser miserable. tak tau nak borak ape. We can do silly things if borak face to face kan?..even without talking, we can laugh all day long.(with all the tarik rambut,tepuk dahi, air liur tersembur bile borak terlalu ghairah,haha)
Tiba2 aku terus berpikir diluar kawalan otak,nak pinjam duit bapak aku la, nak pinjam duit kat adik aku la. Nak pg Aussie buat surprise kat nen.hahaha. but i just knew it is impossible.

Nen,
please take care of yourself, mind ur manners bile duk dalam kelas tuh. kurangkan proses GARU and BAU. And I will tunggu ko kat airport bile ko balik nanti...then we can really talk...

Love,
BoBBa

Friday, January 30, 2009

Ape yg aku nak cakap

Sitting at the office without nuthing to do...and at the time like this la aku akan tiba2 try to predict my future and jugak ingat balik bende2 yg aku dah buat....baik or tak baik...tp obviously bnyk yg tak baik.
aper ek aku nak tulis...takper..biar aku tulis aper yg terlintas dalam hati aku skang nih..
blank...
still blank...

mmm....bila pikir masa depan ,aku jadik takut..tak tau aku mampu ker tak menghadapi masa depan nih..aku raser aku kuat, aku tabah...tp aku ttp takut...tgk bapak and mak aku..sekuat2 dorang pun kadang2 jatuh tersungkur gak.. tp dorang boleh bgn balik..apa yg aku takutkan adalah bila aku jatuh, aku tak mampu nak bgn balik...jadi aku harap aku cukup kuat tuk menghadapi masa depan...

umur aku dah masuk 23, stress... aku target nak amik aku nyer adopted son masa umur aku 25...so..ader dekat three years aku leh keje tuk stabilkan ekonomi..

Kenapa aku pilih adopted nyer anak, sebab kahwin is a biggg NO tuk aku.. aku tau agak bersalah untuk aku tulis bende nih , tp aku nak kongsi pandangan peribadi aku..
perkahwinan adalah bermaksud dua orang hidup bersama dengan ikatan. Bg aku, perkahwinan hanya akan menyusahkan hidup aku.. aku tak mampu kot idup ngan org lain berada atas katil yg same ngan aku selama berpuluh2 tahun..huisyy..tak dapat bayangkan..pastu bila dah kawin sumer bende milik bersama.. kite kerja, duit bg kat isteri plak..ape barang, aku lokek kot beb...tu la pasal nyer..aku mmg tak dpt menerima..lg satu hal..aku mmg tak akan bercinta and takkan jatuh cinta pada mane2 pompuan di dunia nih...aku mmg tak boleh..kalo Allah bukak pintu aku ,itu dah lain cerita, and aku berdoa selalu supaya aku boleh hidup normal macam orang lain..kabulkan doa aku ....tolong...

Bahagia? mmg aku takkan bahagia sampai tua kalo macam nih, tp ini bukan pilihan aku, ini mmg dah ditakdirkan tuk aku... so kalo boleh aku nak hidup se happy mungkin because biler aku dah tak bahagia nanti ,aku boleh ingat balik saat2 bahagia aku masa muda..masa skang la...

panjang dah ni aku tulis..
so pada kawan2 aku.. aku amat berharap kamu akan bahagiakan aku sebab biler kamu dah berkeluarga nanti, nama boBBa dah tak kan ade dalam hidup kamu nanti...and aku jer yg akan ingat aku penah bahagia hidup ngan korang...

Wednesday, January 21, 2009

Cadangan korang supaya pagi2 happy!!

Working hour - 9 - 5pm..
jadi maksudnyer kene bgn pagi and gosok baju ape bagai..bende2 tuh dah membuatkan moog pagi aku menurun dgn mendadak...i hate ironing the shirt. it is so much difficulties and borrriinnnngggg.....tenyeh bj ngan bende panas..tak bosan kah? bosan kan....

So, i need bende2 and i do bende2 yg boleh buat aku happy pada hari2 sebegini. susah gak nak get thing yang can make me happy... traffic jam pun fucker giler gak. Hari2 nak jam. naper la my dad tak moh blikan aku helicopter.

Bende2 yang pernah buat aku happy pada waktu pagi...
1. Bapak aku message kater dah bank in duit..yuhuu..
2. Cilos berfungsi dgn baik ( Cilos is my car´s name)
3. Rokok masih berstok.
4. Fly fm memainkan lagu Love Story by Taylor Swift and DJ2 fly fm (Ben,phabes and nadia) pun best gak pg2.
5. ade parking kat opis.

tu contoh2 bende yang slalu berlaku..tp kadang ader gak extra2 thing yg menjadikan pagi aku lebih bermakna. Contohnyer, pagi tadi, aku pi isik minyak kat Shell Kuchai Lama,aku isik rm 20 and beri kad bonus link.Makcik tu lupe nak swipe kat mesin tuh and lepas tu ader mamt cina nih isik rm lima puluh and makcik tu dgn bangganye menye-wipe kad bonus aku tuk RM 50 tuh.. aku pun tersengih panjang...yeyeyeyeyyeye! kan dah gembire hari nih.thanks mak cik...

if korang ade bende2 nak kongsi or cadangan2 yg boleh buat happy pg2 sile comment yer?

Monday, January 19, 2009

dont mess with the OAT

Monday morning---gud morning everyone...
I m so geram yesterday sbab ade makhluk2 yang try to give OAT a bad name...well..its my club ok...so aku tak leh tahan kegeraman apabila membace those blog..
We can accept critism but please be berasas la.. ni budak2 yang kritik tu dah la tak tau aper but pretend to noe the whole lots of things yg happen around UNisel..i dont want to sorok the logs..so ni die nyer adress...

http://insideunisel.blogspot.com/2008/12/oat-tandus-idea.html

ader satu lagi tp aku dah tak dapat carik balik..

its ok..sbab lg satu tuh lg la..


Kite kalo nak berjaya kene berusaha kan? U noe what. Please accept things just how it is now. theres no need to sabotaj and comment bende2 yg useless cam tuh.. Kamu pernah pergi ke Beijing ngan kawan2 unisel kamu? of course la takder.. fasilitator jer la kot pencapaian terbaik ko tu..kah3.. ape..FIMAS?...

mmm...never mind...

what past is past..
besok adalah lubuk puaka unisel..
aku harap OAtians akan menjadi yg terbaik!

Tuesday, January 13, 2009

NEW YEAR EVE - HEART


Selamat datang tahun baru..
walaupun lambat sikit aku meg-update blog tuk tahun baru nih, tp aku ttp akan update ..keh3..
banyak sgt bende berlaku dalam beberapa hari semenjak masuk tahun baru nih..pasal tu lah aku update lambat siket...

P/s: jgn get annoyed if aku asik write and wrote about nennie jer..bcoz i really2 miss her

New Year Eve Celebration.



Well.. i particularly was happy at the celebration and mostly all of my major important friends were there. Nennie and ima... and Faiz the day before. Sangat2 suka pada masa itu..rindu the moment.



Although there are friend who tend to make the moment awkwardly silent by keep the mouth shut, it still a good night. PLus Nani and Nine.A new friends.



Nennie Berlepas ke Australia
.

Moment yang paling aku tak suka dalam tahun ni( eventhough the year just started) , aku tau yg itu lah moment yg aku paling2 tak suka. I Love Her. Not in the way that you are thinking. And you will never understand, for me, she is something, part of me..

I try to jadi tabah sepanjang aku berada dalam kereta on the way g airport.

Aku try jadik tabah masa aku salam family die kat airport.

Aku try jadik tabah bila aku pandang dia dan die jerit ¨Bob!¨ masa die nampak aku.

Aku try jadik tabah masa amik gambar ngan die time tgh PUFFINg kat kaki lima KLIA.

Aku juga try jadik tabah masa ima tipu kater Nennie pegi 3 tahun.

Lasty aku try jadik tabah masa aku nampak die turun eskalator tuk pergi berlepas but i just failed to be strong. Aku biar my tears trun bagai nak gila. All the memories suddenly datang satu persatu2 . Aku mmg tak dpat byangkan .. even now aku still ingat saat die trun tuh.. hehehe..

Sunshine, please come back soon! i need you to take my picture!

B-MInor,finalist battle of the bands Youth 09.

Ni lagi satu hal..tak tau la naper aku ni suka sangat ngan adik2 nih...they are so naive sampai kadang2 aku trase nak balik semula sekolah dan sekolah semula.. HAppy selalu, ketawa selalu.. kalo tgh stress pun boleh ilang stress..
tu yg aku suka..

Tp kadang2, nak pelempang pun ade.. kalo bab menepati masa mmg dorang gagal..aku pun tak paham..keh3.. pengakap kene berdisiplin adik2!! lagi2 si akmal toronto and bayi Joned tuh..pening2..

Tp, yg paling best , band bdk sekolah ni lah yg dpat masuk final battle of the band tuh!
hebat!


Well ,skang ni aku kat opis and ade keje yg kene dibuat.So Bye2 for now...

XOXO Billy B

Saturday, January 3, 2009

I love You Sunshine


Nennie Trianna Bt Rosli, one name yg mmg paling dekat ngan hati aku..no offense yer kawan2 lain..tp mmg tak dapat aku nak nafikan kehebatan kasih saying pompuan nih sebagai kawan aku yg terbaik…

U noe what? Aku actually rase fucked up giler babi sbab tak dapat sama2 gi Australia ngan dia..dari sem braper mmg aku dah dreaming and hoping to go there with her..tp ape nak buat..die jer dapat pegi..

Sedeh giler kot..
For the past 4 years.. paling lama both of us not seeing each other paling lama pun 2 minggu..ni almost 3 months..camne2…~~~

Nennie, my only harapan is ko jgn sekali2 lupakan aku-BOB-……. And I noe u wouldn’t dare too right?

Kalo ko luper aku akan tarik rambut ko sampai putus2!!!

P/s = U will never be there for me when I really need you for this upcoming 3 months.It is for sure!

I LOVE YOU!