Wednesday, January 21, 2009

Cadangan korang supaya pagi2 happy!!

Working hour - 9 - 5pm..
jadi maksudnyer kene bgn pagi and gosok baju ape bagai..bende2 tuh dah membuatkan moog pagi aku menurun dgn mendadak...i hate ironing the shirt. it is so much difficulties and borrriinnnngggg.....tenyeh bj ngan bende panas..tak bosan kah? bosan kan....

So, i need bende2 and i do bende2 yg boleh buat aku happy pada hari2 sebegini. susah gak nak get thing yang can make me happy... traffic jam pun fucker giler gak. Hari2 nak jam. naper la my dad tak moh blikan aku helicopter.

Bende2 yang pernah buat aku happy pada waktu pagi...
1. Bapak aku message kater dah bank in duit..yuhuu..
2. Cilos berfungsi dgn baik ( Cilos is my car´s name)
3. Rokok masih berstok.
4. Fly fm memainkan lagu Love Story by Taylor Swift and DJ2 fly fm (Ben,phabes and nadia) pun best gak pg2.
5. ade parking kat opis.

tu contoh2 bende yang slalu berlaku..tp kadang ader gak extra2 thing yg menjadikan pagi aku lebih bermakna. Contohnyer, pagi tadi, aku pi isik minyak kat Shell Kuchai Lama,aku isik rm 20 and beri kad bonus link.Makcik tu lupe nak swipe kat mesin tuh and lepas tu ader mamt cina nih isik rm lima puluh and makcik tu dgn bangganye menye-wipe kad bonus aku tuk RM 50 tuh.. aku pun tersengih panjang...yeyeyeyeyyeye! kan dah gembire hari nih.thanks mak cik...

if korang ade bende2 nak kongsi or cadangan2 yg boleh buat happy pg2 sile comment yer?

5 comments:

RoHA NRN said...

hohohoohho...
ape lg yg bole mmbuatkan pagi kamu lebih mnarik...
let me think 1st~
hurm....
well..well...well..
no brilliant idea actly,
sbb aku pon kna buat mnde yg same padehal..cuma working hours aku x la trlalu pjg dgn break yg skejap kan....lagi bnyk break rasenye..maklumla..student kan...muahahaha...pegi meeting pon x yah sebuk2 nk iron baju..t-shirt sudeh...

hehehe..
ala bobba..ko kan hebat..sume bnda pasti under control...

yeah!~..
go go go bobba..

tickpick said...

ntah la bob...
aku start ngan dgr lagu dulu..pastu..urm..tgk awan lame2...

tapi aku benci bile aku tepaksa bgn sbb nak berak hahahahahamuahahah!!~

Anonymous said...

hmm..
biasa aku bgun tdo 2..aku senyum n thank to Allah s.w.t. bcoz of him i wake up dis morning..pas2 mandi gune air sejuk or air perigi, kte akn rs bersemangat n fresh..mcm ikan..huhuhu..psl iron bju 2 jgn iron on da day ko nk g keje 2..mmg wt ilang mood pg2..iron bju da day b4 ko nk g keje 2 la..so soknye xd la ko perlu nk tenyeh bju 2 lg..xd la ilang mood 2..pas2 b4 nk nek keta g keje 2..drink sumthing yg leh bg ko bertenaga..ade tenaga, ade semangat, baru ade rs keceriaan pd stiap pg..lg 1..kalo xckup tdo pun slh 1 sbb nape kite x ceria n hapi pg2..mcm pokok yang layu..kalo xckup air die mesti akan layu kn???..huhuhu..ok..la..daaa
-sue_sollehha2810@yahoo.com-

Anonymous said...

keje aku ade 2 shifts...pg n ptg...klu kene pagi aku akan bgun seawal 5.40pg...aku x mandi dulu coz aku malas nk kene air...dan aku juga same malas cam kamu...IRON baju..cis alangkah baeknya klu ade bibik leh ironkan baju...bgun jer pg aku akan bkak tv...tv3...-laman nurani...dgar ceramah...pastu iron baju...mandi n solat subuh...bg aku klu malas sgt solat 5waktu...subuh jgn tinggal coz tu la pintu rezeki kta...tp lg bgus x tinggal 5waktu baru berkat..beb!!than...aku akan siap2 sambil dgar MHI kat tv3...at leats dpt dgar newspaper si Alley iskandar bacakan...bg aku...bila sampai kat ofis aku dh x dmasa nk baca paper so...bila ade yg tolong bacakan newspaper sambil aku bersiap aku dh rase gmbira...

Anonymous said...

darrr sng jew padehal!!!!

ko kawen ngan ak!!!

1.ak gosokkn bju ko pg2...
2.klo stock rokok ko dah ahbis ko amek aknye stock rokok...
3.klo ko lapar ak masakn telor separuh msak + pisang pg2 (alah fvrt ko tuh)
4.klo jam ko leh gayut ngn ak..
5.ak leh nik kan smgat ko tok g keje bob..


tp malangnye bende tuhh ko xkn dapat!!!!

hahahahaha...


btl kate nen ak plg benci bgn pg sbb nk berak!!!!spoil btl...


truly,madly,deeply...

puteri tertinggal!!!