Friday, January 30, 2009

Ape yg aku nak cakap

Sitting at the office without nuthing to do...and at the time like this la aku akan tiba2 try to predict my future and jugak ingat balik bende2 yg aku dah buat....baik or tak baik...tp obviously bnyk yg tak baik.
aper ek aku nak tulis...takper..biar aku tulis aper yg terlintas dalam hati aku skang nih..
blank...
still blank...

mmm....bila pikir masa depan ,aku jadik takut..tak tau aku mampu ker tak menghadapi masa depan nih..aku raser aku kuat, aku tabah...tp aku ttp takut...tgk bapak and mak aku..sekuat2 dorang pun kadang2 jatuh tersungkur gak.. tp dorang boleh bgn balik..apa yg aku takutkan adalah bila aku jatuh, aku tak mampu nak bgn balik...jadi aku harap aku cukup kuat tuk menghadapi masa depan...

umur aku dah masuk 23, stress... aku target nak amik aku nyer adopted son masa umur aku 25...so..ader dekat three years aku leh keje tuk stabilkan ekonomi..

Kenapa aku pilih adopted nyer anak, sebab kahwin is a biggg NO tuk aku.. aku tau agak bersalah untuk aku tulis bende nih , tp aku nak kongsi pandangan peribadi aku..
perkahwinan adalah bermaksud dua orang hidup bersama dengan ikatan. Bg aku, perkahwinan hanya akan menyusahkan hidup aku.. aku tak mampu kot idup ngan org lain berada atas katil yg same ngan aku selama berpuluh2 tahun..huisyy..tak dapat bayangkan..pastu bila dah kawin sumer bende milik bersama.. kite kerja, duit bg kat isteri plak..ape barang, aku lokek kot beb...tu la pasal nyer..aku mmg tak dpt menerima..lg satu hal..aku mmg tak akan bercinta and takkan jatuh cinta pada mane2 pompuan di dunia nih...aku mmg tak boleh..kalo Allah bukak pintu aku ,itu dah lain cerita, and aku berdoa selalu supaya aku boleh hidup normal macam orang lain..kabulkan doa aku ....tolong...

Bahagia? mmg aku takkan bahagia sampai tua kalo macam nih, tp ini bukan pilihan aku, ini mmg dah ditakdirkan tuk aku... so kalo boleh aku nak hidup se happy mungkin because biler aku dah tak bahagia nanti ,aku boleh ingat balik saat2 bahagia aku masa muda..masa skang la...

panjang dah ni aku tulis..
so pada kawan2 aku.. aku amat berharap kamu akan bahagiakan aku sebab biler kamu dah berkeluarga nanti, nama boBBa dah tak kan ade dalam hidup kamu nanti...and aku jer yg akan ingat aku penah bahagia hidup ngan korang...

4 comments:

tickpick said...

uiit~~ ko tipu tak kan cinta kan perempuan...habis aku ni ape??

muhahahaah~~

takpe bob,it must be a reason to born like this.. we are all innocence in a diff way ofcourse.
but we all have each other to live with.no matter they called as a friend,lover,life-partner or whatsoever.

i ll always be ur sunshine bobba~!

RoHA NRN said...

andai suatu hr nnt...
aku hilangkan nama BOBBA begitu saje...
tanpa sebarang berita
tanpa sebarang petanda...
aku izinkan ko tampar aku..
hahaha...

tp klu ko brani2 nk lupekan aku dll suatu hr nnt....jgn kau salahkn aku klu aku tampar ko....paham??
muahahahahhah

tickpick said...

u re liar~ u said that u ll never fall in love with girls- but u love me~ cheh!

haha nway- we are all born innocence in a diff way -ofcourse.but we all have some called friends-family-life partner or whatsover to live with.

ill always be ur sunshine bob!

p.s whatever ur name is-i still want to call u bob- couse there is one bob in this world that i love very much~

miss aina said...

bobba crazy~