Wednesday, September 24, 2008

So you can put the blame on me (this is what a frontstabber is,no offends)

Owh...hallo....pe kabar semua!! JAngan marah aku pasal blog ni yer!

Actually kali ni blog aku bakal membuatkan korang rase teruja tuk membace lebih panjang..sbab it will be divided dlm beberape cerita..Aku harap tak de org yang akan berkecil hati ngan blog post yang nih..sebab kater frontstabber kan...aku tak ckp blakang kat sesaper,if u allsss bace and terase itu adlah korang,maka telepon aku or jumpa aku untuk mengatakan ape yang aku tulis dalam this blog nih salah.. aku dah tarak takut because aku dah banyak sangat keep things in my heart alone sampai aku rase dah naik malas dah..(dan lebih mengejutkan, nama betul akan digunakan)..kisah yang lama2 tak yah ceritala..yang baru2 nih pun dah cukup ummpphhh!

Ok this is the stories about a loser and lelaki yang terhegeh2 menagih kasih kawan2..

Story 1.

mmm...masa tu, kitorang nak pegi buka pose kat area subang sambil Din teringin nak pegi main ice skating, ok,,perjanjiannyer..if not mistaken, kul 2 15 sumer dah siap berkumpul. aku ngan sedaya upaya bersiap dgn awal (mcm biase) dan keluar mengambil rakan2 lain. Dapat kol dari ima and nen mengatakan yang diorang terlewat bangun dan pastu dapat kol skali lagi nak pegi hantar assignment pulak (dah tau nak hantar assgmnt kenapa bgn lewat?kan~~)..ok..Khai pulak dgn tenangnya tetiba nak menghantar laptop ke seksyen 2 shah alam (confirm jem) ..aku pun senyum dan ikot jerla..dalam kul 3 30 pm (1 jam 15 minit menungu) baru kitorang bergerak..dan lupa lak..khai pun nak pegi kat area darus tu nak beli kasut pulak..takkan aku nak ckp tak boleh kan..kater kawan~~..ok..akhirnyer lepas penat lelah,sampai la ke sunway dalam kul 6 camtuh..buat kputusan main ice skating malam..sampai hampir waktu berbuka, time to decide tempat buka..sumer dah sebulat suare nak pg chicken hartz, aku pun suke gak,dah lame tak makan, pastu aku duk jap kat sofa dpn tuh n then aku dtg balik n nennie dgn tenangnyer memberitahu "bob apa kate ko pikir kalo kiter makan chicken hartz nih, 22.90..kalo Carls Junior (where else kan kalo nennie) baru harga macam bla,bla,bla,,.." dah la aku dari ptg tadi dah menahan diri dari marah jadi aku ckp "makan la mane ko nak makan nennie,aku ikot jer!" pastu aku blah dari satu..dan aku pasti..aku yg akan dipersalahkan dari situ....sbab,aku tak pernah melawan,aku kan kawan~~

So, you can put the blame on me.

Story 2.

Time nih pun nak pegi buka puase gak, ok..dorang kater bertolak kul 3 00pm mulanyer nak pegi william,ok aku tanyer nennie "ko sampai dlam kul baper?" Nennie menjawab " pukul 4 00 pm, pukul 4 15 latest" then aku mesej mereka kater bertolak kul 3 15, jd aku assume dorang smpai 4 30 or 4 45 latest. tak salahkan aku disini? ok..aku pun kuar rumah n pegi PJ jab uruskan Arip punye pos laju dan sampai kat uptown lama dalam kul 4 45pm..lps tu aku decide tunggu kat shell lagi baik,jd aku mesej mereka yang aku tunggu di Shell KJ pulak (time tu mereka masih menuggu khai yang di Meru,bukan Shah Alam)...lps lame menunggu aku mesej lagi,kat maner? mereka kate kat sg buloh so senang pegi uptown lame lalu situ (padehal aku dah cakap awal2 aku kat Shell KJ, logik kah?)..aku masih bersabar..dah pukul 6 ( 1 jam 15 minit lewat dr plan asal) aku mesej dorang "aku suka tunggu korang 2 jam!" dan aku trus mengambil keputusan untuk kesana dulu sbab takut tak dpt seat and kawan2 aku tak dapat buka kat situ....mereka tiba di William dan aku diperslahkan lagi sebab marah dorang lewat..(aku tak patut marahker? ikot criter aku kat atas if u berade in my shoes ,u allss marah tak)..aku pun senyap jer..sebab..aku syang kawan2 aku~~dan isu aku marah ni masih diperkatekan..dan aku akan meminta maaf tak lama lagi..sebab kalo sume kater aku bersalah,makanya aku bersalah..kan~~

So, you can put the blame on me

Story 3.

BAru jadik ari nih..nak buka pose ngan bebudak OAT sekalian..kawan~~
aku pun salah gak sebab memaksa arip pegi sebab aku tak nak drive sorang2 balik dr unisel malam..aku tak tau yg pillai nak ikot..
pastu aku mesej arip "aku kene hantar pillai balik cheras malam nih boleh tak teman aku hantar pillai pastu trus tido umah aku?"..Arip reply " bob,aku da menyusahkan ko,ko pegi jerla"...hahaha..Arip hebat cukop..die tau die dah menyusahkan aku..padehal hati aku takder terdetik ape2 pun yang macam tuh...hahaha..aku pun tak mengalah, aku tunggu gak die and amik die, takut nanti aku pegi dorang blame aku lagi sbab tak bawak arip..hahaha..klakar la arip nih..ok la..aku,pillai and arip pegi dgn tenang..

Dah habis buka pose (lpk kat depan fakulti)

Tiba2 aku tahu yang kete Nennie akan ditinggalkan diUnisel untuk ke rumah arip and roha..AKu pun terkejutla..ape kes nih..padehal aku dah ckp from first dorang ajak yang aku tak nak bwk kete aku..tibe2 keter aku pulak yang disabitkan hukuman untuk pergi..Nennie melenting mengatakan aku tukar plan tak nak bwk keter aku sbab nampak krete ima. Please la weh, aku jenis manusia cam tuh ker. Aku pernah cakap kat Arip yang aku rase bawak kete aku than kete biru ima tuh..sebab aku takut rosak nanti payah...(aku fikir kawan2~) akhirnyer tau2 dua2 keter yg antik nih menjadi pilihan.

Reason tak nak bawak keter aku
1. Tak nak jalan jauh sebab aku akan membawanye ke johor raya nih (jauh tuh)
2. keter aku nih dari tahun 1990..kalo rosak tgh jalan ..saper nak bare the cost? aku sendiri la..sebab parents aku tak tau pun aku nak gi nih
3. nanti kalo breakdown tibe2 kwan2 jugak yang susah...
4. Skarang ni pun tayar dah berkeletak2 bunyi nyer...

Tp sebab dah ade decison aku ikot jer... kalo tak nanti aku kene tanggung blame lagi...dah tak larat dah weih..aku rahmah~~Cilos pun kater die rahmah~~

LAstly yang baru terjadi..lepas lpk burger king, sumer dah plan nak gi Malis (yg kat area ampang tuh) hisap syisya(btol ker ejaan)..kami dari shah alam..mula2 aku ok ..pastu dah gerak aku pikir balik..baik syisha kat Subang..sebab dorang senang balik BB and aku pun lebih dekat nak hantar pillai ke Cheras perdana, and arip ke subang..jauh tu weih dari Ampang kan?..kami pun kol Khai di kereta yang lain tuh mengatakan hasrat kami..mereka setuju pada panggilan pertama..and pastu mereka kol balik and kate " kitorang still nak lepak malis sbab blablabla, Kalo korang nak balik dulu balik la...".

Selepas 4 tahun berkawan rpat akhirnyer aku dgr itu.. kalo korang nak balik dulu balik la..jadi mcm no point aku berfikir ttg kawan2 pade mulanyer...aku rase cam bodoh giler n trus la aku balik (Pillai and Arip tau btape kecewanyer aku dlm kete tuh) ..mayb ktorang dalam kreta yg lain nih no fun kot(berbanding harris and megat)...kalo nak ckp khai sorang yg cakap takkan lah..sebab Nennie And Suhara pun dalam kereta tu..aku rase mereka setuju..

hahaha

So,can you really put the blame on me?!

-end of story-

Maybe aku over kali nih..
tp ini untuk yg terbaik..aku dah tak larat nak terima blame2 lagi...dan aku pun dah malas di perkotak katik kan...diejek2 sentiase..tetekla..gunungla..Sally la...sebab ape..aku tak melawan..aku gelak jer..aku tak pernah ejek kawan2 aku balik secara teruk2..sebab aku tau rasa sakit biler diejek tuh..maybe aku kene berubah kot..menjadi lebih lancang, dan berdaya saing... kalo tu yang kawan2 aku tunggu..

K la weih..ingat kalo aper2 nak bantah dalam nih cakap depan2.. aku dah takkan berdiam dan say sorry jer...bak kater satu lagu.. enough is enough is enough!...hahaha...

p/s=aku akan ikot ke ipoh ngan kereta aku still..dun worry...me and Cilos are not that selfish

hahah...luv u guys a loT!!! no kidding...

XoXo Billy B

7 comments:

roha lola said...

aku tersentap lagi...
ape2 pon no comment...
aku tau aku pon turut bersalah kerana aku sentiasa jd 'follower'..rahmah je sepanjang masa...

tenkiyu bob atas kejujuran anda...anda mampu mengubahnya...

tq again.

Anonymous said...

bob....
dr dulu aku hormati sikap
frenship ko.and really admire it.
thats y frankly speaking,aku xberkira dgn ko....sbr la bob.like u alwaz said,rokok bleh beli,kwn2 susah nk cari.so i hope they will notice what is in ur heart actually...
well done.anyway ko balik ipoh ngan arip erk???
boleh kita raya sama2...hahaha
calling2 aku weh...

nennie trianna said...

bob..first ..as u said- kita dah kawan 4 tahun.. why didnt u just tell me dat nite?.. ak tak nak ungkit, post at blog instead of talking in front of my face? I dont want to put the blame on you..i really didnt.. and aku 'melenting?" serious?? ak nak ko ckp terus, not post on the bulletin coz people tend to hear front on sided only. I ve got load of things yg ak terase gak, but i didnt post it in my blog- coz they dont know us~

we ve been friend like years now- then came along with new friends which im sure that they dont really understand what actually went wrong-

and to all readers- please dont even speak your thoughts if you dont understand what actually happened- this is what u had and you think bob. We always wanted to say things bout what went wrong. It is really obvious that - silence does not playing their part quite well here.So speak your thoughts in front of my face- we know how to handle this bob- you we will rite- 4 years bob- its hell of years of friendship we had. Dont want wanna blew coz of misunderstanding~

(dont delete this blog- coz this will be a part of our memory, I will talk with u tmrw)

love,
nennie

Anonymous said...

kills a friend to save a friendship. d0om.

2M said...

find another friends hehehe. Anyway izat wei ko datang Shah Alam asal tak contact aku !!! Inikah kawan hahhahahhaah

www.blog.muizmisri.com

Anonymous said...

hoit bob..asskum...tompang jalan erk... bayar x? coz masuk jamban jer skrg 30sen... coz minyak naik maa...hahahha....erm actualy aku bace pown terharu seyh n aku bkn nak back up sesape an... yup care ko btl an juz nak keluar kan ape yg ko simpan selame ni dalam ati n pale otak ko an.. coz kalu ko simpan lame2 dalam ati nanti busuk hahaha kidding.. but ni bkn care dia.. kalo pown ko xnk cakap face 2 face ngan org yg bersangkutan coz ko nak jage persahabatan ko ngn dia n jage hati dia atleast ko jgn la sebut name org 2 terang2 dowh... coz same jer ko nak jatuh kan maruah org 2.... cakap kawn.. ni kah care kawan nak nasihat kawan?? tulis kat blog n semuaorg bace!!! ati org lain2 bro... ape lg gurl ni... hati bak tisu kene air skit koyak bro..mybe bg ko biasa n niat baik utk dorg tau ape yg ko tependam dlm ati ko tp bg org yg bersangkutan??? ni luar biasa... kite manusia bro... xsedar kadang2 kte wat org terase sedang kan bg kiter bende kte wat 2 biase jer... even aku x terlibat dr segi zahir nye maybe batin ade kot hahhaha coz aku kenal ko pown x lame an.... erm ape yg aku cakap ni kalo btl ko ambik la.. free je.. hahaha erm kalu aku salah n lari dr topix.... sory abaikan jer n delete ke.... erm last 4m me.. nak cari kawan yg bleh hapi2 ngan kiter banyak kat luar sane.... but nak cari kawan yg leh susah, senang, nagis ngan kiter jike perlu susah lor... n susah nak cri... n aku rase kawn2 ko ni semua tergolong org yg susah nak cari ka luar sne...... hehehhe... maaf erk koment panjang2...



zam_bek_kiblah.....@syurga.com

secret box said...

bob... hahah aku nak jadi follower blog ko...