Friday, October 17, 2008

Itu impian aku yg terbaru!! Doakan aku…

Masa mula2 aku make decision tuk balik ke Kota Tinggi nih…aku ade rase ragu2 samaada aku nyer keputusan ni btol or tak…tp..aku bulatkan my heart ni,balik gak ke town yg tercinta nih… bile aku pegi keje pagi..aku raser cam bangang, aku tau aku tak suke buat business nih , aku tau aku tak tau perper berkaitan alat tulis nih..aku jadik cam ‘ what the fuck aku buat kat johor nih!’ ..sumer ni salah HR sime darby tuh..kalo die best,aku mesti dah duduk sana dah…

Aku dtg keje pagi2 kul 8 dunno wat to do.. culture kerje sini mmg sah2 lain ngan kat KL tuh..takyah blajar tinggi pun takper..no point jer menghafal english2 nih..lg 2 tahun aku boleh lupe everything u noe.. Malam, aku confuse..kat sini aku takder sorang pun kawan, kalo kat KL aku ade many2 frens… warghh!! Aku sudah rindu nih!

Mak aku- keje die nak mengarah org sesuka hati tanpa ingin mengetahui yg die pun slah sbenarnyer…(menambah stress aku..)..tiap kali die ade kat opis..die akan act like opis nih ade lah opis yg besar.. boss habis lah tuh.. aku tak leh ikot carat uh..aku nak bergurau ngan pekerja, die kate jgn, kiter kene tunjuk kuasa kite..aku lebih la stress…aku ni kalo keje nak fun..bukan nak act cam tuh..kalo ceo bank takperla gak..

Bapak aku- Asik nak menengking jer..salah sikit tengking, kalo aku btol2..aku lagi hebat dari die la…kot la~~… die ajar aku pegi pejabat tanah, kene pure2 senyum n borak-borak ngan orang2 kat situ..senang dapat tender katenyer.. retikah aku? Unisel takder ajar pun kan? Ader tak?

Pening2…… nasi dah jadi bubur.. aku nak ajak faiz bukak business sendiri aku raser.. keja ngan diri sendiri lagi baik aku rase..aku tak dpt ikot rentak org2 kat sini…..

Aku rindu kawan2 unisel..aku rindu OAT!! aku rindu uniform pengakap aku, aku rindu bdk skolah yg aku ajar pengakap tiap sabtu..aku rindu gossip ngan kawan2 aku kat kedai mamak..aku rindu segala2 nya..lg 3 bulan aku akan definitely balik KL!!! Itu impian aku yg terbaru!! Doakan aku…

3 comments:

Anonymous said...

apa ko marah HR sime darby plak heheh tak baik tau..... aku keje ok aje hehehe ko mcm aku gak bulatkan tekad sebab nak mai kemaman nie kat sini aku takde sapa2 pun kawan pun takde tapi hidup mesti diteruskan so kalau ko rasa nak buka business sendiri aku sokong ko....kalau ko keje dlm keadaan tertekan pun tak guna gak.... ok chow... chot

roro aka roha said...

well well well...
aku paham keperitan yg ko alami, kdg2 bole mngakibatkan gangguan emosi,
aku pon dah mula rindu ko bob,serius..x tipu..!!
apa kata ko pegi jobstreet skrg n apply keje baru...jobstreet tu bkn depan opis pejabat tanah tau...ehehe..(joke je)..

doaku sentiasa mengiringi harapanmu...cewah!!!

wifluv,
roro

enal said...

releks bob,
this a new begining 4 ur life,
make decision,regret with that decision,then make a new one..
alaa common la bob.yg penting u have sumtnih new to figure it out k.chill bob...chill...anyway,like i told u b4,juz ur blog can keep u with ur fren,so then,ur frens is there bob.
hahaaha even maybe,sumtimes u 4got bout me when u're here(unisel of coz) but i do keep remind u,if u were here,plz buzz me..se ya.-enal-